22.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 16:47

Μέτρα για πάταξη της διαφθοράς εξαγγέλει τις επόμενες μέρες ο Αναστασιάδης

Με διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαγγείλει τα μέτρα και την πολιτική για πάταξη της διαφθοράς. Αυτό σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Αυτούσια η δήλωση:

Το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει τις εμμονές του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όσα αφορούν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) βρίσκονται ενώπιον της ανεξάρτητης Eρευνητικής Eπιτροπής που διερευνά όλες ανεξαίρετα τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί στα πλαίσια του ΚΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Eρευνητική Eπιτροπή, στην οποία έχουν δοθεί ευρύτατες αρμοδιότητες, συγκροτείται από τέσσερις διακεκριμένες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Ο ελάχιστος σεβασμός προς την Eρευνητική Eπιτροπή και το έργο της, καθώς και στα πορίσματα, στα οποία θα καταλήξει, απαιτεί την αποφυγή οποιωνδήποτε σχολίων ή ισχυρισμών.

Ο σεβασμός θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος προς την ανεξάρτητη Eρευνητική Eπιτροπή, αφού η λήψη καταθέσεων λαμβάνει χώρα, με πλήρη διαφάνεια σε ανοιχτές, δημόσιες συνεδρίες. Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως απαιτείται διαφάνεια καταρρίπτεται από το γεγονός αυτό. Σημειώνουμε πως μια τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Με κανένα τρόπο δεν υποτιμούμε τα όποια φαινόμενα διαφθοράς παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ΚΕΠ, αλλά αυτά ακριβώς είναι το αντικείμενο διερεύνησης από την Eρευνητική Eπιτροπή.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι με πλήρη διαφάνεια θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όπου προκύπτουν.

Έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τον λαό μας τον απασχολούν τα άμεσα και υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της, και δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι εμμονές ούτε τα οποιαδήποτε κομματικά οφέλη επιχειρούν να αποκομίσουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες.

Την κοινή γνώμη δεν την απασχολεί ο λαϊκισμός, αλλά η συνδρομή όλων στην αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία. Για αυτό και όσοι αδιαφορούν και αρνούνται να συνεργαστούν για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, θα τη βρουν αντιμέτωπη.

Δεν παραγνωρίζουμε, επίσης, την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς διαχρονικά στον τόπο μας, και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε, σε συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, τα όποια αναγκαία μέτρα για πάταξη της διαφθοράς.
Θα ήθελα να γνωστοποιήσω πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί με διάγγελμα του προς τον λαό και θα εξαγγείλει τη νέα πολιτική και τα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έρευνα: Απογοήτευση και θυμός των πολιτών στην Ελλάδα

Σαφές κοινωνικό υπόβαθρο έχει το άκρως τεταμένο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις τα συναισθήματα των πολιτών δεν είναι καθόλου χαρωπά. Το ΙΝ...

Πότε διαλύεται πιο εύκολα ένας γάμος;

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές...

Αντί για κούρεμα, κατέληξε να κοιμάται… 3 ώρες

Ένας καλόκαρδος κουρέας δημοσίευσε ένα viral βίντεο στο TikTok με το πώς αυτός και οι συνάδελφοί του άφησαν έναν εξαντλημένο πελάτη τους να κοιμηθεί...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!