12.8 C
Nicosia
Κυριακή 5 Μάιος 2024 | 14:00

Λάβρος ο Ελεγκτής στη Βουλή κατά Προέδρου για συμβούλους-συνεργάτες του – “Παρανομεί διορίζοντας άτομα χωρίς τα προσόντα”

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών αναφορικά με το θέμα των συμβούλων-συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Ο γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρανομεί εργοδοτώντας πρόσωπα, τα οποία δεν πληρούν τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις που τοποθετούνται, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσληψη γυναίκας αισθητικού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η εργοδότηση των ατόμων αυτών, κάτι που όμως δεν υλοποιηθήκε, όπως είπε.

Τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που έχει ενώπιον της η Επιτροπή Θεσμών επιχειρεί «να καλύψει παρανομίες», καθώς δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύ της προτεινόμενης νομοθεσίας, όπως επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο οικονομικών, σε συνέχεια πρότασης νόμου που κατάθεσε το ΑΚΕΛ, ρυθμίζει τα προσόντα των συμβούλων του προέδρου, των υπουργών και άλλων αξιωματούχων.

Με βάση την προτεινόμενη νομοθεσία επίσης οι υπουργοί έχουν στην διάθεση τους κονδύλι ύψους €62 χιλιάδων για να διαθέσουν σε σύμβουλους, εκ των οποίων ο ένας θα πρέπει να είναι μόνιμος με μισθό €25 χιλιάδων.

Όσον αφορά τους βουλευτές ο κ. Μιχαηλίδης εισηγήθηκε την αύξηση των συμβούλων τους σε δύο, από ένα που είναι σήμερα.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα νεποτισμού. Δεν γνωρίζουμε είπε, τι διαμείφθηκε μεταξύ Πρόεδρου και Γενικού Ελεγκτή. Θα εξετάσουμε το νομοσχέδιο και στόχος είναι να ψηφιστεί πριν το τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Πασιουρτίδης ανέφερε ότι αυτός οποίος προσλαμβάνει συμβούλους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, για τα άτομα τα οποία προσλαμβάνει.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε κακώς ο Γενικός Ελεγκτής κατηγόρησε τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε υπάρχει το νομοσχέδιο και τα κόμματα μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έφυγε από τη ζωή ο κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο αγαπημένος κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης. Την είδηση θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ηθοποιών...

Ιερουσαλήμ: Επεισόδιο με προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου και ισραηλινές δυνάμεις (βίντεο)

Με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος προσωπικός φρουρός του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ μετά από επεισόδιο με ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην...

Ουκρανία: 2 νεκροί και 6 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ουκρανίας. Πλήγμα με ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον έξι...

Στο Παρίσι σήμερα ο Σι Τζινπίνγκ: Οι 2 στόχοι του Μακρόν

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φτάνει σήμερα στο Παρίσι για μια σπάνια επίσημη επίσκεψη. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έχει 2 στόχους: να τον πιέσει για...

Αϊτή: Απόδραση κρατουμένων από φυλακή – 4 νεκροί

Συνεχίζονται οι αποδράσεις από τις φυλακές της Αϊτής, που βιώνει τρομακτική πολιτική και κοινωνική κρίση. Το βράδυ της Παρασκευής 8 έγκλειστοι απέδρασαν από φυλακή...

Νεαρός, 16 χρόνων, τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πάφο

Νεαρός, 16 χρόνων, τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη στην Πάφο τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!