15.9 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 7:18

Κόντρα κυβέρνησης-Ελεγκτικής για επιδόματα ΠτΔ – Βλέπει σκοπιμότητα το προεδρικό, πώς απαντά ο Οδυσσέας

Η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία, είπε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με δημοσιεύματα για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταξύ 2014-2018, σημειώνοντας πως όλα έγιναν με πλήρη νομιμότητα.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμφισβητήσει το τελικό ποσό που αναμένεται να επιστρέψει στο δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναφέρεστε σε σημερινά δημοσιεύματα, διότι εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Να σημειωθεί πως σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013-2018 που υπηρετούσε στο Προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Κυβ. Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ως πρώτο σχόλιο, θα ήθελε να πει «πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας». Ως Κυβέρνηση, είπε, «θα απαντήσουμε γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία».

«Διερωτόμαστε, όμως», είπε ο Εκπρόσωπος «ως προς τη σκοπιμότητα ή το όφελος της σημερινής διαρροής σε εφημερίδα που περισσότερο εμπεριέχει συστατικά πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους

«Αγαπητέ Γιάννη Αντωνίου, μπορείτε να ρωτήσετε τη δημοσιογράφο της Αλήθειας από που είχε μάθει ότι πήρατε το προσχέδιο της Ανακοίνωσης μας, πριν ρωτήσει χθες η ώρα 19.20 τον Μάριο Πετρίδη ο οποίος ούτε καν επιβεβαίωσε οτιδήποτε» αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Αντωνίου για το ζήτημα των επιδομάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής στην ανάρτησή του προσθέτει: «Εισήγησή μου, κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους».

Ο Πρόεδρος να επιστρέψει υπερωρίες και επιδόματα 

Σημειώνεται πως στο δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013-2018 που υπηρετούσε στο Προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ακόμη, η Αλήθεια αναφέρει στο δημοσίευμα της ότι η προεδρία καθυστέρησε να αποστείλει στην Ελεγκτική Υπηρεσία τα στοιχεία που είχε ζητήσει για έλεγχο επί του θέματος, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων ωρών, σημειώνει.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η προεδρία είναι ήδη ενήμερη για τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενώ ο εν λόγω έλεγχος ξεκίνησε μετά και το θέμα με τις υπερωριακές αμοιβές της τέως Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Η CYTA θα μπορεί να προμηθεύσει έξυπνους μετρητές

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και αφορά την ακύρωση προσφοράς που κατακυρώθηκε από την ΑΗΚ στην CYTA...

Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή

Με στόχο την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα προσόντα και κριτήρια πολιτογράφησης αλλοδαπών, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε νόμο που τροποποιεί τον...

Ρόμπερτ Φίτσο: «Μοναχικός λύκος» ο δράστης – Τα νεότερα για την υγεία του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Σε σταθερή, αλλά «πολύ σοβαρή» κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από ένοπλο χθες, Τετάρτη,...

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – «Ανοιχτή» η δεύτερη θέση

Διαφορά 13,4 μονάδων μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB, 24 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, με την ψαλίδα να διευρύνεται  σε σχέση με τα προηγούμενα...

Πολωνία: Ο Τουσκ δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρ. Φίτσο

Απειλές δέχτηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τούσκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου ομολόγου του, ενώ ένα μέσο ενημέρωσης ανέφερε...

Τουρκία: 42 χρόνια φυλάκιση σε Ντεμιρτάς-Βαριές ποινές σε Κούρδους πολιτικούς

Στη δίκη που αφορούσε την εξέγερση Κούρδων της Τουρκίας το 2014 δικαστήριο της Τουρκίας επέβαλε βαριές ποινές κάθειρξης σε Κούρδους πολιτικούς. Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!