19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:00

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες της πλευράς μας για την 5μερή στη Γενεύη

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η προετοιμασία της Λευκωσίας ενόψει της άτυπης διάσκεψης, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, με συσκέψεις και διαβουλεύσεις στο εσωτερικό, με στόχο την αντιμετώπιση, με επιχειρήματα, των αξιώσεων της τ/κ και της τουρκικής πλευράς που εκφεύγουν του πλαισίου λύσης του Κυπριακού, και τον περαιτέρω συντονισμό με την ελληνική Κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που διήρκησε γύρω στις δυο ώρες, στην οποία συμμετείχαν η διαπραγματευτική ομάδα και η ομάδα των νομικών που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη.

“Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη δουλειά που έγινε από τους νομικούς και δόθηκαν διάφορα έγγραφα που ετοιμάστηκαν και τους ζητήθηκε αν έχουν οποιεσδήποτε παρατηρήσεις να τις κάνουν”, είπε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς τι αφορούν τα έγγραφα αυτά, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως “είναι διάφορα έγγραφα. Είναι νομικές μελέτες που ετοίμασαν οι νομικοί που αφορούν τα διάφορα θέματα, τις νομικές πτυχές, τα επιχειρήματά μας. Είναι κάποια έγγραφα τα οποία είναι πολιτικού περιεχομένου, φερ` ειπείν οι στόχοι και η τακτική. Στην ουσία τι πάμε να κάνουμε στη Γενεύη, τι θα επιδιώξουμε, τι σημαίνει πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή, τι σημαίνει κυριαρχική ισότητα, ποιες είναι οι θέσεις μας”.

“Είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουμε και τα επιχειρήματα τα οποία θα προβάλουμε για οποιοδήποτε θέμα προκύψει”, σημείωσε, επισημαίνοντας πως η προετοιμασία αφορά όλα τα σενάρια.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη αύριο Τετάρτη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κούσιος είπε πως στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός ενόψει της άτυπης διάσκεψης.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή το πρωί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως θα δοθούν στους πολιτικούς αρχηγούς τα έγγραφα που δεν τους έχουν έχουν ήδη δοθεί, θα ενημερωθούν για τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τελευταία περίοδο, τις επαφές που είχε την τελευταία περίοδο ο Υπουργός Εξωτερικών και για το ποιά είναι τα μηνύματα που παίρνουμε, και θα υπάρξει τελικός καθορισμός στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!