29.8 C
Nicosia
Κυριακή 28 Απρίλιος 2024 | 14:39

Κατεχόμενα – Σάλος για «την προσάρτηση της Κύπρου στο σύνολό της στη μητέρα πατρίδα Τουρκία»

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα προκάλεσε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλος του κεντρικού οργάνου του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Η προσάρτηση του ψευδοκράτους

Δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρονται στην ανάρτηση, προβάλλοντας την άποψη ότι άρχισε να ξεκαθαρίζει ο απώτερος στόχος του ΚΕΕ στο Κυπριακό, ο οποίος είναι η προσάρτηση του ψευδοκράτους στην Τουρκία, γράφει ο politis.

Το μέλος του κεντρικού οργάνου του ΚΕΕ, Φουάτ Ναλτζίογλου, ο οποίος πριν σύντομο χρονικό διάστημα διορίστηκε από τον Ερσίν Τατάρ στην «επιτροπή οικονομίας και φυσικών πόρων», με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του παράνομου αεροδρομίου, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

«Ως Τούρκος της Κύπρου, χαιρετίζω την απόφαση για να επιβιβάζονται οι επιβάτες που πηγαινοέρχονται στην Κύπρο στα τουρκικά αεροδρόμια [από την πτέρυγα] των εσωτερικών πτήσεων. Υποστηρίζω την προσάρτηση της Κύπρου στο σύνολό της στη μητέρα πατρίδα Τουρκία, τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Κύπρου».

 

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις στα κατεχόμενα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Οζγκιούρ Γκαζέτε Κίμπρις» να την αναδημοσιεύει, σημειώνοντας ότι τόσο το κόμμα (ΚΕΕ) όσο και ο κ. Τατάρ ξεκαθαρίζουν πλέον τις αληθινές προθέσεις τους στο Κυπριακό.

Η αντίδραση Τατάρ

Δεν μπορεί υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις «η προσάρτηση της τδβκ από οποιαδήποτε χώρα ή σε οποιαδήποτε χώρα να αποτελεί επίσημη θέση μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της «προεδρίας» του ψευδοκράτους, μεταδίδει το philenews.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως δεν είναι συμβατά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιεύματα που προσπαθούν να αποδώσουν στην «προεδρία» μια θέση υπέρ της προσάρτησης στην Τουρκία.

Προστίθεται πως όλοι γνωρίζουν ότι η θέση της «προεδρίας» δεν μπορεί να είναι άλλη πέραν της στήριξης των Τουρκοκυπρίων «που απέκτησαν το κράτος τους», όπως αναφέρεται, έπειτα από αγώνες χρόνων και «ζουν ελεύθερα και με ασφάλεια στην κυρίαρχη τδβκ».

«Εγκλημα πολέμου»

Τις παρεμβάσεις της Αγκυρας στις «εκλογικές αναμετρήσεις» καταγγέλλει το κίνημα υπέρ της αποχής στις λεγόμενες εκλογές της Κυριακής και σε επιστολή του στον ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει ότι «η Τουρκία μετέφερε πληθυσμό διαπράττοντας έγκλημα πολέμου στην περιοχή που κατέκτησε με τη στρατιωτική της επέμβαση στο νησί μας. Με αυτό τον τρόπο, αλλοίωσε τη δημογραφική δομή στην υπό κατοχή περιοχή».

Στη συνέχεια της επιστολής, σύμφωνα με το politis, σημειώνεται ότι «με τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές οι παρεμβάσεις έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις».

Η επιστολή υπογράφεται από ένα κίνημα και δυο τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα που καλούν τους Τουρκοκύπριους να απέχουν από την «εκλογική» διαδικασία της Κυριακής.

«Στις [επικείμενες] εκλογές δεν είναι δυνατόν να προκύψει από την κάλπη βούληση που θα μας οδηγήσει στην ομοσπονδιακή λύση», καταλήγει η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία ζητά την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Η επιστολή με αποδέκτη τον ΓΓ του ΟΗΕ παραδόθηκε στον ΟΗΕ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λήδρα Πάλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η σύγκρουση των θεσμών και ο ρόλος του Προέδρου

Οι κόντρες μεταξύ των θεσμών του κράτους κατάντησαν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας.  Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε ανοικτές συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων θεσμών. Τώρα,...

Το Πασχαλινό τραπέζι και η ακρίβεια

Μπαίνοντας στην Αγία Εβδομάδα και αναμένοντας το Πάσχα όλα τα νοικοκυριά ετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι.  Έγνοια και αγωνία του καθενός νοικοκυριού είναι να...

Η Κυριακή των Βαίων – Ιστορία και έθιμα

Θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, «καθήμενος επί πώλου όνου». «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», αναφωνούσε το πλήθος, που τον υποδέχθηκε με...

Πώς «φούντωσε» το φοιτητικό κίνημα για τη Γάζα στις ΗΠΑ: Τα αιτήματα, η οργή, η αστυνομία και οι καταγγελίες για αντισημιτισμό

Τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου μία μικρή ομάδα φοιτητών έστησε τις σκηνές της στο Πανεπιστήμιο Columbia, διαμαρτυρόμενη για τη δράση του ισραηλινού στρατού κατά...

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες – Διασώθηκαν 25, έρευνες για τυχόν αγνοούμενους

Σε ημιβυθισμένη λέμβο εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και διασώθηκαν 25 αλλοδαποί – παράτυποι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καρλοβάσου στη Σάμο. Μεταφέρθηκαν...

ΗΠΑ: 200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε τρία πανεπιστήμια

Σχεδόν 200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει, το πιο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!