26.8 C
Nicosia
Τετάρτη 29 Μάιος 2024 | 15:01

Κατεχόμενα: Παράνομες μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συλληφθεί 4 άτομα για είσοδό τους στο ψευδοκράτος με χρηματικά ποσά που δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν και τα οποία φτάνουν τα 4,4 εκ ευρώ.

Πατέρας και γιος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν που καταγράφει τις περιπτώσεις αυτές, στις 8 Αυγούστου συνελήφθησαν πατέρας και γιος γιατί έφεραν 10 φορές στα κατεχόμενα από 150.000 ευρώ, γράφει το philenews.com, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ.

Στις 6 Αυγούστου συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας με 800.000 ευρώ στην κατοχή του, ο οποίος διαπιστώθηκε πως σε μια εβδομάδα είχε μεταφέρει στο ψευδοκράτος συνολικά 1,9 εκ ευρώ.

Με μισό εκατομμύριο ευρώ στη βαλίτσα του συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου άνδρας στις 19 Ιουλίου και στις 28 Ιουνίου ακόμη ένα άτομο από την Κωνσταντινούπολη έφτασε στα κατεχόμενα με 950.000 ευρώ.

Στις 16 Ιουλίου στην τσάντα ωμοπλάτης ενός ακόμη επιβάτη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου εντοπίστηκε μισό εκατομμύριο ευρώ.

«Εχει το μερίδιό του»

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη δήλωση του «προέδρου» του «κακουργοδικείου» Λευκωσίας, Φαντίλ Ακσούν πως το ψευδοκράτος «έχει το μερίδιό του στο μεταβαλλόμενο εγκληματικό πεδίο και την αύξηση των ηλεκτρονικών παράνομων στοιχημάτων».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες για τη μεταφορά των χρημάτων δήλωσαν πως έφερναν τα χρήματα για επένδυση, όμως δεν μπορούσαν να αποδείξουν ή να αιτιολογήσουν ποια θα ήταν αυτή η επένδυση.

Αναφέρει επίσης ότι τα ποσά που η «αστυνομία» εντοπίζει και κατάσχει μεταφέρονται στο «τμήμα εσόδων και φόρου».

Και σωματεμπορία γυναικών

Σωματεμπορία νεαρών γυναικών από τη Νιγηρία στα κατεχόμενα καταγγέλλει η Εθνική Υπηρεσία της Νιγηρίας για την Απαγόρευση της Εμπορίας Ανθρώπων και η τουρκική Πλατφόρμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάνουν λόγο για δίκτυα εμπορίας ανθρώπων που λειτουργούν μεταξύ Νιγηρίας και κατεχομένων. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η τουρκοκυπριακή «Χαλκίν Σεσί».

Σωματέμποροι υπόσχονται σε Νιγηριανούς νέους, κατά πλειοψηφία γυναίκες, πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ευκαιρίες εργασίας στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ωστόσο, μόλις φτάσουν στις κατεχόμενες περιοχές, οι υποσχέσεις καταρρέουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αναβάθμιση δημόσιων νοσηλευτηρίων, ζητά η ΠΕΟ με αφορμή 5 χρόνων ΓεΣΥ

Την ανησυχία της ότι πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας δεν έχουν προχωρήσει στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης των δημόσιων...

Στις 407.000 ο πληθυσμός των κατεχομένων

Ο «υπουργός εσωτερικών», Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι ο πληθυσμός των κατεχομένων ανέρχεται στις 407.000. Ο κ. Ογούζ, ο οποίος μιλούσε στο ιδιωτικό κανάλι «Γκεντς», ανέφερε...

Αυτό είναι το απειλητικό email που στάλθηκε το πρωί σε 35 σχολεία της Αττικής

Συναγερμός σήμανε το πρωί σε 35 σχολεία της Αττικής, καθώς έλαβαν στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους απειλητικό μήνυμα για την ύπαρξη βόμβας, με τις...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι κτηνοτρόφοι

Συνεχίζονται για δέκατη ημέρα στην κατεχόμενη Λευκωσία οι κινητοποιήσεις των Τ/κ κτηνοτρόφων. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε νέες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της τ/κ «ένωσης...

Σηκώνει άγκυρα για τη νέα σεζόν το Daleela

Το πρώτο ταξίδι της επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, για τη φετινή σεζόν, πραγματοποιεί σήμερα το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela, με την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα...

Προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ για τα απειλητικά emails σε σχολεία η Αστυνομία – Ο ρόλος της Ελβετίας

Διαδικτυακές υπηρεσίες από εταιρεία στην Ελβετία φαίνεται να έχει πάρει ο αποστολέας του απειλητικού e-mail που στάλθηκε σε σχολεία στην Κύπρο στις 17 Μαΐου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!