18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 20:08

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Ανάμεσα στα μηνύματα για ενότητα στην παράταξη του ΔΗΣΥ, με αφορμή το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη, και η επίσκεψη του υποψηφίου για την Προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδη, στα κατεχόμενα χωριά των Μαρωνιτών, κινείται η προεκλογική θεματολογία του Σαββατοκύριακου.

Την ενότητα του ΔΗΣΥ πρόταξαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Καίτη Κληρίδη ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου και κάλεσαν τον κόσμο του κόμματος να στηρίξει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ μετά το 9ο Μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τιμή προς τον ιδρυτή της παράταξης, Γλαύκο Κληρίδη, «θα αποδοθεί μόνο αν κρατήσουμε αυτή την παράταξη που ίδρυσε ενωμένη, ισχυρή, σοβαρή, όπως την ήθελε ο αείμνηστος».

Από την πλευρά της η Καίτη Κληρίδη δήλωσε ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον πατέρα της θα είναι να μείνει ενωμένος ο Δημοκρατικός Συναγερμός. «Αυτό ζητώ από όλους τους Συναγερμικούς. Να ψηφίσουν τον υποψήφιο του κόμματος. Αυτό θα ήθελε ο πατέρας μου. Αυτό οφείλουμε στη μνήμη του», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε πως η ενότητα του ΔΗΣΥ «εγγυάται την σταθερή και ασφαλή πορεία του τόπου μας».

«Ο Γλαύκος Κληρίδης το 1976 ίδρυσε τον ΔΗΣΥ πάνω σε τέσσερις αρχές και αξίες. Τον αγώνα για επανένωση του τόπου, για τον ευρωπαϊκό και δυτικό προσανατολισμό της χώρας μας, μια ελεύθερη και δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου, και πρόσθεσε πως «αυτές τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε και σήμερα».

«Ο ΔΗΣΥ θα είναι απέναντι και από σκέψεις για διχοτόμηση ή παράταση του στάτους κβο, ο ΔΗΣΥ θα είναι απέναντι από αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και θα είναι απέναντι από αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τα γερά θεμέλια της οικονομίας», είπε και κατέληξε λέγοντας, «βαδίζουμε στο δρόμο του Γλαύκου Κληρίδη τιμώντας τις παρακαταθήκες του».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επισκέφθηκε την Κυριακή τα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά Κορμακίτη και Καρπάσια, ενώ περιηγήθηκε στα χωριά Αγία Μαρίνα και Ασώματο και παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου ο εκτελών χρέη κοινοτάρχη Κορμακίτη Βαλεντίνος Κουμέτος, ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Μούσας, εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες, με τους οποίους ο κ. Χριστοδουλίδης συζήτησε για ζητήματα που απασχολούν τη μαρωνιτική κοινότητα ευρύτερα, με ιδιαίτερη έμφαση τα κατεχόμενα χωριά.

Απευθυνόμενος προς τους εγκλωβισμένους, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε την ανάγκη επαναλειτουργίας του δημοτικού σχολείου στον Κορμακίτη, αλλά και ενίσχυσης κινήτρων τα οποία θα διευκολύνουν τη διαβίωση των επανεγκατασταθέντων και θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά για περισσότερα νεαρά ζευγάρια να επιστρέψουν στα χωριά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!