19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:22

Η ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή της Κύπρου – Τι είπε για τη στάση της Κύπρου (LIVE)

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται αυτή την ώρα διαδικτυακά στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στη σύνοδο της Βουλής για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας, ως αντίδραση στην παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.

Όπως ανέφερε το κόμμα, «η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη».

Live η ομιλία Ζελένσκι:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον κυπριακό λαό.

“Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τη στάση αρχής. Αντιδράσατε στην εισβολή της Ρωσίας και απαγορεύσατε τη στάθμευση ρώσικων πλοίων στα λιμάνια σας. Είμαστε ευγνώμονες για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εργαλεία πίεσης κατά της Ρωσίας. Κλείστε τα λιμάνια για τα πλοία, και τα ιδιωτικά σκάφη, των Ρώσων. Να πάψουν τα χρυσά διαβατήρια Ρώσων, η διπλή υπηκοότητα. Μόνο με αποδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς δεν βάπτουν την Ουκρανία, να παραμείνουν”, είπε.

ΠτΒ: Ο κυπριακός λαός αισθάνεται την οδύνη

Στην εισαγωγική της ομιλία η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι ότι ο κυπριακός λαός αισθάνεται την οδύνη του ουκρανικού λαού. Όπως τόνισε οι εικόνες αυτές είναι γνώριμες σε εμάς, αφού είναι νωπές οι αναμνήσεις της τουρκικής εισβολής.

Στη συνέχεια έγινε μονόλεπτη σιγή.

Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τη στάση αρχής

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ζελένσκι, είπε ότι είναι μεγάλη του τιμή που αυτή την κρίσιμη στιγμή στην Ουκρανία μπορεί να απευθύνεται στην κυπριακή Βουλή.

“Τώρα κρίνεται η μοίρα όλων των ευρωπαϊκών κρατών”, τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε σε χιλιάδες πτώματα αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Ουκρανίας και κάλεσε τους βουλευτές να παρακολουθήσουν βίντεο με εικόνες καταστροφής στη χώρα του.

“Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τη στάση αρχής. Αντιδράσατε στην εισβολή της Ρωσίας και απαγορεύσατε τη στάθμευση ρώσικων πλοίων στα λιμάνια σας. Είμαστε ευγνώμονες για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εργαλεία πίεσης κατά της Ρωσίας. Κλείστα τα λιμάνια για τα πλοία, και τα ιδιωτικά σκάφη, των Ρώσων. Να πάψουν τα χρυσά διαβατήρια Ρώσων, η διπλή υπηκοότητα. Μόνο με αποδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς δεν βάπτουν την Ουκρανίας, να παραμείνουν”, είπε.

Διαμαρτυρία Ουκρανών

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από τη Βουλή, που συνέρχεται στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή την ομιλία που θα απευθύνει ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Διαδηλωτές φορούν φανέλες με “αίμα”, άλλοι με κουκούλες και άλλοι με δεμένα χέρια, στέλνοντας μηνύματα που σχετίζονται με τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!