27.7 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 16:47

Η απάντηση ΔΗΣΥ σε διαφωνούντες για επιλογές προσώπων στις τοπικές εκλογές

«Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να διασαφηνίσει ότι όλες οι επιλογές έχουν προκύψει από μια διαδικασία συνένωσης απόψεων από τις τοπικές κοινωνίες, βασισμένες στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, τονίζοντας παράλληλα «στόχος μας ήταν πάντοτε η επιλογή ατόμων και πολιτικών προσωπικοτήτων που ανταποκρίνονται στα κριτήρια της πολιτικής συνοχής, της συναίνεσης και της εκλογικής δυναμικής».

Υπενθυμίζεται ότι οι Χρήστος Τριανταφυλλίδης και Χαράλαμπος Πετρίδης επέκριναν την όλη διαδικασία που ακολούθησε το κόμμα αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να διασαφηνίσει ότι όλες οι επιλογές έχουν προκύψει από μια διαδικασία συνένωσης απόψεων από τις τοπικές κοινωνίες, βασισμένες στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.

Στόχος μας ήταν πάντοτε η επιλογή ατόμων και πολιτικών προσωπικοτήτων που ανταποκρίνονται στα κριτήρια της πολιτικής συνοχής, της συναίνεσης και της εκλογικής δυναμικής. Αυτή η προσέγγιση θα συνεχιστεί και για τις επερχόμενες επιλογές. Σημαντικό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας είναι η υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη για τη Δημαρχία της Λευκωσίας, η οποία στην τελική φάση των διεργασιών προτάθηκε από την ηγεσία του ΔΗΣΥ προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και η στήριξή τους θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητική.

Ο ΔΗΣΥ είναι αφοσιωμένος στη δημιουργία πολιτικών συνεργασιών που εξυπηρετούν το κοινό καλό. Η απόφαση για ενεργή αναζήτηση συνεργασιών ως στρατηγική ήταν ομόφωνη από το Πολιτικό Γραφείο από το αρχικό στάδιο των διαδικασιών.

Πρόσθετα, το Πολιτικό Γραφείο έχει καθορίσει με προηγούμενες αποφάσεις του τα στάδια των διαδικασιών και της επαφής με τη βάση, ακολουθώντας τις οδηγίες του καταστατικού. Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας και των πολιτών, προωθώντας έναν πολιτικό διάλογο που απορρίπτει την εσωστρέφεια.

Η παράταξή μας προχωρά οργανωμένα προς την ολοκλήρωση των επιλογών της. Επισημαίνουμε ότι το Εκτελεστικό Γραφείο συνεχίζει τις εργασίες του και διατηρεί σταθερή επαφή με τη βάση της Παράταξης για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Πυρά Τριανταφυλλίδη για την απόφαση ΔΗΣΥ

Επιεικώς ανακριβής χαρακτήρισε ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποία το κόμμα γνωστοποίησε τους υποψήφιους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προέδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης.

Σε ανάρτησή του στο «X» ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων, «υπήρξαν διαφωνούντες με την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ψηφοφορία δεν έγινε άρα ουδείς γνωρίζει με ποια πλειοψηφία λήφθηκε η απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο». Τόνισε «ο Συναγερμικός πολύ δύσκολα θα συμπράξει τώρα με Κόμματα που στις Προεδρικές Εκλογές συμμετείχαν στον ”βιασμό” του μαζί με τους εκ των έσω συμμετέχοντες».

Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Χ. Πετρίδης – «Λανθασμένη η διαδικασία από ΔΗΣΥ»

Δεν θα είμαι υποψήφιος για την δημαρχία της Λευκωσίας, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Χαράλαμπος Πετρίδης, τονίζοντας παράλληλα λανθασμένη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση Πετρίδη

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι επιθυμώ να είμαι υποψήφιος για να λύσω προβλήματα και όχι για να προσθέσω κι άλλα στην παράταξή μας. Επιδίωξα να αναδείξω το μεγάλο διακύβευμα της επικείμενης εκλογής και κυρίως να παρουσιάσω ένα συνεκτικό όραμα για τη Λευκωσία – γι αυτό και ζήτησα η υποψηφιότητά μου να τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία στο Πολιτικό Γραφείο. Παρόλο το γεγονός ότι θεωρώ λανθασμένη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η ενότητα προέχει. Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος και εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, για το καλό της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!