28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 15:05

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου για τον Ουλουτσάι – «Τοις φρονίμοις ολίγα» απαντά στους Δημ.Συμβούλους

«Ο συμπατριώτης μας Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, επιδεικνύοντας υψηλό πολιτικό ανάστημα, μας διευκρίνισε πως κατ’ ουδένα λόγο, δε θα επιθυμούσε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της αντικατοχικής μας εκδήλωσης, ούτε θα επιθυμούσε η παρουσία του στην εκδήλωση να δημιουργήσει τα όποια εμπόδια στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει «σε μια μικρή μειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεχίσει να περιφρονεί και να υποσκάπτει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας».

Την ίδια ώρα, απευθυνόμενος στους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους που νωρίτερα σε κοινή ανακοίνωση έκαναν λόγο για «ανακρίβειες και παραπλανητικούς ισχυρισμούς», σημειώνει “«τοις φρονίμοις ολίγα». Η σιωπή μας προς απάντησή τους γιατί δεν πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε κακόβουλα, κακεντρεχή και υποβολιμαία σχόλια χειρίστου είδους.”

Αυτούσια η ανακοίνωση

Τελικά ο στόχος των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στη μη παρουσία του αγαπητού φίλου Σουλεϊμάν Ουλουτσάι στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου μας έχει επιτευχθεί.

Ο συμπατριώτης μας Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, επιδεικνύοντας υψηλό πολιτικό ανάστημα, μας διευκρίνισε πως κατ’ ουδένα λόγο, δε θα επιθυμούσε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της αντικατοχικής μας εκδήλωσης, ούτε θα επιθυμούσε η παρουσία του στην εκδήλωση να δημιουργήσει τα όποια εμπόδια στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Διευκρινίζουμε πως, παρά τις προσπάθειες όλων αυτών που με τις ακραίες αντιδράσεις τους οδήγησαν στην ακύρωση της παρουσίας του κ. Ουλουτσάι, δεν υπάρχει περίπτωση να διαταραχθούν οι καλές σχέσεις που κτίσαμε τους τελευταίους μήνες και πως θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη θέληση και πείσμα την κοινή προσπάθεια για επανένωση της πατρίδας μας. Αυτό είναι κοινή πεποίθηση και του κ. Ουλουτσάι.

Ούτε θα επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεχίσει να περιφρονεί και να υποσκάπτει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας. Αυτό επιβάλει η Δημοκρατία. Είναι, όμως, άξιον απορίας, και συνάμα εκτός λογικής το πως εκπρόσωποι κομμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν παρευρεθεί σε εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Ουλουτσάι, ζητώντας του μάλιστα να μεσολαβήσει για προσωπικές τους υποθέσεις και μετέπειτα, προκειμένου να φανούν αρεστοί στα κομματικά τους σύνολα να αλλάζουν άρδην στάση και να διαδίδουν ψεύδη.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να σταματήσει ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής και για επιστροφή όλων των κατοίκων στην αγαπημένη μας πόλη. Σε κανέναν, μα κανέναν, που ντύνεται με τον μανδύα του υπερπατριωτισμού, δεν θα επιτρέψουμε να υποσκάψει τις προσπάθειες του Δήμου για μια λύση μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο και κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ. Η διολίσθηση από την ορθή βάση και πλαίσιο είναι που μας έφερε στο παρελθόν σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις και πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση.

Δυστυχώς χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία. Να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα γνήσιο κύπριο και αγωνιστή της λύσης και της επανένωσης, όπως ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας και να στηρίξει τον αγώνα για να επιστραφεί η πόλη μας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της.

Υ.Γ. Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι των 3ων μονοεδρικών κομμάτων (ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη) καθόλου δεν εκπλήσσει. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4ων συνεδριάσεων γίνεται ενδελεχέστατη ενημέρωση για την οργάνωσή της Αντικατοχικής Εκδήλωσης. Γιατί αυτό αποσιωπείται είναι θέμα που πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι. Κατά τα άλλα «τοις φρονίμοις ολίγα». Η σιωπή μας προς απάντησή τους γιατί δεν πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε κακόβουλα, κακεντρεχή και υποβολιμαία σχόλια χειρίστου είδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ξεκινά από 31 Μαΐου η καταβολή του επιδόματος τέκνου για το 2024

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόσθετη αύξηση 5% στο Επίδομα Τέκνου και η ένταξη στο Επίδομα φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υφυπουργείο...

Καθώς η Ρωσία προελαύνει, το ΝΑΤΟ εξετάζει την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία

Παρ’ όλο που ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος καθότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να...

Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι καταθέσεις στη δίκη του πατρός Αντωνίου για σωματικές τιμωρίες και απειλές στα παιδιά

Χωρίς την παρουσία του πατρός Αντωνίου στο δικαστήριο, άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη όπου είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σωματικές τιμωρίες σε...

Η «εμπορική» βαλίτσα του Πούτιν στην Κίνα

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ακύρωσε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, λόγω της ρωσικής προέλασης στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά ο...

Αλγερία: Βρέθηκε 45χρονος μετά από 26 χρόνια – Τον κρατούσε όμηρο σε κελάρι ο γείτονας

Σε κελάρι μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του βρέθηκε 45χρονος άνδρας, τον οποίο κρατούσε «όμηρο» γείτονας του για 26 χρόνια. Ο λόγος γίνεται για τον 45χρονο -σήμερα- Ομάρ...

Η επόμενη μεγάλη γεωπολιτική κρίση πιθανόν να φέρει τη σφραγίδα του Κιμ

Βαλλιστικό πύραυλο προς τα ύδατα, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες αφότου η αδελφή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατέρριψε ως «επιστημονική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!