25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 16:54

Επίθεση ΑΚΕΛ κατά κυβέρνησης για τη διαφθορά

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού έχει δυστυχώς ρεζιλέψει την Κύπρο στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο κι αντί να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης τους, εξοργίζονται και προσπαθούν να φιμώσουν το ΑΚΕΛ, δήλωσε το Σάββατο ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού σε ομιλία του κατά την εκδήλωση έξω από το Προεδρικό, στο τέλος της πορείας ενάντια στη διαφθορά με τίτλο «Δεν ανεχόμαστε, δεν σιωπούμε, αντιδρούμε».

«Να ξεχάσουν ότι το ΑΚΕΛ μπορεί να φιμωθεί ή να εκβιαστεί. Το ΑΚΕΛ από το 2016 κατάγγελλε την κατάχρηση του επενδυτικού προγράμματος και τη διαφθορά που γιγαντώνεται στον τόπο μας και θα συνεχίσει να το κάνει. Το ΑΚΕΛ δεν έχει κρυφές δεσμεύσεις, ούτε φοβάται την αλήθεια. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να το απειλήσουν ή να το εκβιάσουν» είπε.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, επιχειρώντας επίσης αποπροσανατολισμό του θέματος επικεντρώνεται στο βουλευτή του ΑΚΕΛ, ξεχνώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, και είπε ότι το ΑΚΕΛ επιμένει ότι όλα, απολύτως όλα, πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν, αν υπάρχουν

Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η οικογενειακή επιχείρηση του Προέδρου καταγράφει κέρδη από αιτήσεις που υποβάλλει και εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο του οποίου προΐσταται ο Πρόεδρος ή ο Πρόεδρος δέχεται δώρα ταξίδια πολυτελείας με ιδιωτικό τζετ ξένου μεγιστάνα, η ευρύτερη οικογένεια του οποίου  πήρε  δεκάδες διαβατήρια από την Κυβέρνηση.

«Σε ποιαν άλλη χώρα κουρεύονται οι καταθέσεις όλων των άλλων αλλά όχι του οικογενειακού περιβάλλοντος του Προέδρου; Σε ποιαν άλλη χώρα συνέταιροι του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου πάνε με άλλα ονόματα σε σύσκεψη στο Προεδρικό για την πώληση κρατικών αερογραμμών; Σε ποια άλλη χώρα μεγιστάνες παίρνουν διαβατήρια, αφού τους κτίσουν οικοδομές οι επιχειρήσεις των παιδιών του Προέδρου και στη συνέχεια γίνονται χορηγοί των εκδηλώσεων του Συναγερμού;»

Διερωτήθηκε επίσης σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος συμβαίνουν αυτά και ο Πρόεδρος δηλώνει δίχως δυσκολία ότι είναι άμωμος και αμόλυντος ως αθώα περιστερά.

«Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ η διαφθορά γιγαντώθηκε. Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, η διαπλοκή μεγαλώνει, η διαφθορά γίνεται συνείδηση».

Επιμένομουμε να αντιπαλεύουμε, είπε, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να απευθυνόμαστε στη συνείδηση του καθενός. Αλλά και να δοκιμαζόμαστε καθημερινά, να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε και με ποιους είμαστε. Αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε, πρόθεσε.

«Είμαστε ένα Κόμμα που ο κόσμος του δέχεται επιδράσεις από το σύστημα μέσα στο οποίο ζει. Εκεί δοκιμάζεται. Την ώρα που εντοπίζει μέσα στο σπίτι του τέτοια φαινόμενα, καλείται να επαναβεβαιώσει τον εαυτό του. Να πάρει διορθωτικά και διαρθρωτικά μέτρα». Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη αυτών που υπηρετούμε, πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στις προτάσεις για ενίσχυση του θεσμικού και νομικού πλαισίου. Πρότειναν, είπε, νομοθετική ρύθμιση των οικονομικών δραστηριοτήτων μη κυβερνητικών οργανώσεων με στόχο τη διαφάνεια και έλεγχο στη χρηματοδότησή τους. Επίσης, εκσυγχρονισμό του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις προσφορές και αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων έχοντας πάντοτε υπόψη την πτυχή της εθνικής ασφάλειας, καθώς και του απόρρητου που διέπει τον τομέα της Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, είπε, έχουν εισηγηθεί νομοθετική ρύθμιση αυστηρότερων ποινών, έτσι που οι επιπτώσεις από τυχόν διάπραξη αδικημάτων εις βάρος του Δημοσίου να είναι αποτρεπτικές για τη διάπραξή τους, βελτίωση της προσβασιμότητας του πολίτη στις Αρχές, ειδικότερα σε θέματα εξασφάλισης δημοσίων εγγράφων, εξυπηρέτησης και διαφάνειας σε σχέση με αποφάσεις που τον επηρεάζουν.

Ακόμη, εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και την εισαγωγή πιο αντικειμενικών, μετρήσιμων κριτηρίων στη διαδικασία πρόσληψης και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Δεν ανεχόμαστε λοιπόν πάνω στην πλάτη του λαού μας να πλουτίζουν οι λίγοι. Την ώρα που οι πολλοί παλεύουν με νύχια και με δόντια για να βγει ο μήνας, το κατεστημένο να έχει κέρδη δισεκατομμυρίων. Να απλώνει η διαπλοκή πλοκάμια για να φουσκώνει τα κέρδη τους, αλλά να σφίγγει το ζωνάρι για τους εργαζόμενους» συμπλήρωσε.

Απέναντι, πρόσθεσε, σε μια Κυβέρνηση που έκανε τη διαφθορά επιστήμη, «απέναντι σε πρακτικές που θυμίζουν υπανάπτυκτα κράτη. Απέναντι στα τόσα σκάνδαλα, στην πρωτοφανή διαπλοκή, στην αλαζονεία και την παχυδερμία των κυβερνώντων που προωθούν ίδια συμφέροντα. Μπροστά σε ένα σύστημα που ποτίζει τη νέα γενιά με τη μανία του εύκολου και γρήγορου κέρδους, που διαβρώνει συνειδήσεις, αντιδρούμε» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Politico: Μέλη του ευρωκοινοβουλίου φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο ρωσικής προπαγάνδας

Μια ρωσική εκστρατεία πολιτικής προπαγάνδας συγκλονίζει την Ευρώπη, καθώς κορυφαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Μόσχα πλήρωσε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρέμβουν στις...

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Βουλή

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν Υπουργεία, οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας ενέκρινε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,...

Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα

Περίπου 250 νοσηλευτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι, εκτελούν άλλα καθήκοντα πέραν των νοσηλευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μείνουν χωρίς νοσηλευτές, όπως αναφέρθηκε...

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Τατζικιστάν: 9 συλλήψεις για εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Τέσσερις ένοπλοι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμα ,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!