21.1 C
Nicosia
Κυριακή 19 Μάιος 2024 | 23:57

ΕΔΕΚ προς Παμπορίδη: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

«Ο κ. Παμπορίδης αρέσκεται στις ατάκες για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ. Επιπλέον επισημαίνει «Το μόνο που είχε να δηλώσει μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και τον διαψεύδουν, είναι ότι «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Συμφωνούμε απόλυτα. Η ρύση αυτή ταιριάζει απόλυτα στη συμπεριφορά του, όπως επίσης και το ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο κ. Παμπορίδης αρέσκεται στις ατάκες για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός.

Η απάντησή του στα ντοκουμέντα που δώσαμε χθες στη δημοσιότητα, όχι μόνο διαψεύδουν τις δημόσιες τοποθετήσεις του για το ότι «δεν γνωρίζει την εταιρία Babymed», αλλά τον αφήνουν και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Το μόνο που είχε να δηλώσει μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και τον διαψεύδουν, είναι ότι «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Συμφωνούμε απόλυτα. Η ρύση αυτή ταιριάζει απόλυτα στη συμπεριφορά του, όπως επίσης και το ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Σύμφωνα με το καταστατικό (παράγραφος 3.4) της εταιρείας Babymed που συνέταξε το γραφείο του κ. Παμπορίδη και της οποίας ήταν διευθυντής (αλλά κατά τα άλλα χθες μας είπε ότι δεν γνώριζε την εταιρεία), η κύρια δραστηριότητα της Babymed καταγράφεται ως εξής:

3.4 Η αγορά, πώληση, απόκτηση, ενοικίαση, υπενοικίαση, κατοχή και λειτουργία υπό οποιανδήποτε ιδιότητα νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, νοσηλευτηρίων, σανατορίων, γηροκομείων, ξενώνων, χώρων σταθμεύσεως και άλλων χώρων και οικημάτων σχετικών με τα προαναφερθέντα καθώς και η παροχή συναφών υπηρεσιών και σχετικών με αυτά.

Όλα αυτά εάν τοποθετηθούν με λογική σειρά το παζλ ολοκληρώνεται:

1. Ο κ. Παμπορίδης φρόντισε στη νομοθεσία του ΓεΣΥ, τα ελλείμματα των δημόσιων Νοσηλευτηρίων, να καλύπτονται τα πρώτα πέντε χρόνια της αυτονόμησης (Ιούνιος 2019-Ιούνιος 2024), χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθεί με την Ε.Ε. για να εξασφαλίσει εξαίρεση σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η πέραν των πέντε ετών ενίσχυση. Μετά τον Ιούνιο του 2024 το κράτος δεν θα μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα γιατί θα θεωρείται κρατική ενίσχυση και απαγορεύεται.

2. Δεν φρόντισε να αναδιοργανώσει το Δημόσια Νοσηλευτήρια και να τα καταστήσει οικονομικά αυτοδύναμα πριν από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ ώστε να μην απαιτείται η κάλυψη ελλειμμάτων από την Κυβέρνηση.

3. Τα ελλείμματα όταν δεν θα μπορέσουν να καλυφτούν αναγκαστικά θα οδηγήσουν είτε σε κλείσιμο των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων (περίπτωση Κυπριακών Αερογραμμών), είτε σε ενοικίαση ή πώληση (περίπτωση Συνεργατισμού).

4. Ο κος Νίκολσον λόγω της προηγούμενης εμπειρίας αλλά και των σχέσεών του, θα αποτελούσε ιδανικό σύνδεσμο για την ανάληψη διαχείρισης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων από Βρετανικά κεφάλαια, είτε απευθείας, είτε δια μέσω της εταιρίας Babymed. Αυτό φυσικά για κάποιους θα ήταν με το αζημίωτο.

Από αυτή τη διαδικασία ποια θα ήταν τα οφέλη του κ. Παμπορίδη ο καθένας μπορεί να τα αντιληφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο Μπάϊντεν και η ΕΕ ενημερώνονται συνεχώς για το θρίλερ προέδρου Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις αναφορές σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί...

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, αναφορικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, είπε...

Δύο νεκροί από σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με μηχανοκίνητο σκάφος στον Δούναβη

Δύο νεκροί, ένας τραυματίας και πέντε αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός σύγκρουσης κρουαζιερόπλοιου και μηχανοκίνητου σκάφους, στον βόρειο Δούναβη το Σάββατο. Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται εντατικά για...

Ιράν: Θρίλερ διαρκείας για την τύχη του Προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι – Συνετρίβη το ελικόπτερο του – Όλες οι πληροφορίες

Διαψεύδεται τελικά από την Ερυθρά Ημισέληνο η είδηση που μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ιρανικά μέσα, ότι εντοπίστηκε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Εμπραχίμ...

Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης πρωταθλητής Ελλάδας μετά το 2-1 τον Άρη

Ξέσπασμα χαράς για το 2-1 από όλους τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων. Παρατείνεται...

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Γουέστ Χαμ και πανηγύρισε το 4ο σερί πρωτάθλημά της στην Premier League, μπροστά από την Άρσεναλ που νίκησε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!