19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:51

Δυναμική παρέμβαση Αναστασιάδη υπέρ Αβέρωφ και “σκληρές” απαντήσεις για τα εγκαίνια

Ιδιαίτερα έντονος και εκδηλωτικός, ήταν κατά τη διάρκεια της τελικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έδωσε απαντήσεις και επιχείρησε να διαλύσει τις όποιες σκιές, επιχειρήσαν κάποιοι να δημιουργήσουν γύρω από το όνομα του, σε σχέση με τα εγκαίνια που τελεί και ακόμα με το ποιον στηρίζει στις Προεδρικές Εκλογές.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης, που διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Νίκος Αναστασιάδης, άκουσε το όνομα του να μετατρέπεται σε σύνθημα στα χείλη των παρευρισκόμενων, «Μεγάλε Νίκο Αναστασιάδη», με τον ίδιο να απαντά πως, «θα νιώθω μεγάλος αν την Κυριακή ο Αβέρωφ είναι πρώτος και την επομένη Πρόεδρος».

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ακούγονται, ότι στηρίζει παρασκηνιακά τον Νίκο Χριστοδουλίδης, ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε, «αγαπημένη μου οικογένεια, ήρθα στο σπίτι μου. Επανήλθα στο σπίτι μου μετά από μια δεκαετία. Να δω από κοντά τους παλιούς φίλους, παλιές καραβάνες που κτίσαμε μαζί τον ΔΗΣΥ. Είχαν το θράσος κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο Αναστασιάδης ξεγράφει την ιστορία του. Δεν έμαθα να ξεγράφω. Έμαθα να γράφω ιστορία και την ιστορία την έγραψα στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Έγραψα ιστορία και θα ξαναγράψετε ιστορία, γιατί αυτό απαιτεί η πατρίδα μας, οι αξίες και οι ιδέες μας».

Μάλιστα σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, διέκοψε για να πει στους παρευρισκόμενους: «Να παρακαλέσω τις σειρήνες που ενθυμίζουν νταλίκες να της αφήσετε για την επόμενη Κυριακή και σαν νταλίκες να μεταφέρεται τους ψηφοφόρους για να δώσετε τη νίκη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε έντονα ενοχλημένος από την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και έδωσε απαντήσεις από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του Αβέρωφ Νεοφύτου. «Αυτό που υποσχέθηκα, τη συνταγματική αλλαγή για δύο θητείες, έπρεπε να υλοποιηθεί και υλοποιήθηκε. Και είπα ότι αφού τελειώνει η θητεία μου, θα έπρεπε να γίνει ένας απολογισμός. Τους ενόχλησε λέει συνέχεια κάνει αποκαλυπτήρια, καταθέτει θεμέλιου λίθους. Εκείνοι δυστυχώς κατέθεσαν την ταφόπλακα της κυπριακής οικονομίας. Διαμαρτύρεται ο κ. Στεφάνου, ότι παίρνει δεκάδες προσκλήσεις από ΠτΔ και υπουργούς. Εμείς οι μόνες προσκλήσεις που πήραμε ήταν για να επισκεφθούμε το Eurogroup και την Τρόικα για να υπογράψουμε αυτά που δεν υπέγραφαν οι ίδιοι. Αυτή ήταν η κορδέλα που κατόρθωσαν να κόψουν. Προσπαθούν να μηδενίσουν. Αν υπάρχει σήμερα ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, είναι αυτό που κτίσαμε την δεκαετία που πέρασε».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Αναστασιάδης διερωτήθηκε τι αλλαγή θα φέρουν αυτοί που επαγγέλλονται την αλλαγή. «Να καταργήσουν τη 14μηνη θητεία να μας παν στους 26 μήνες; Να καταργήσουν το ΕΕΕ, το ΓΕΣΥ, Τι αλλαγή επιθυμούν να φέρουν, μήπως προς το παρελθόν; Ο λαός θέλει ευημερία, θέλει σταθερότητα, θέλει διακυβέρνηση που να αναγνωρίζεται από όλους», υπέδειξε.

Ο Νϊκος Αναστασιάδης, έδωσε σύνθημα ενεργοποίησης των μελών του κόμματος, λέγοντας πως, «θέλω να κάνω μια έκκληση και δεν μιλώ σε φίλους, μιλώ σε αδερφές και αδερφούς. Έτσι αναγιώθηκα, έτσι σας έζησα, έτσι με μάθατε να ζω. Να με αγαπάτε, να σας αγαπώ, να με εμπιστεύεστε και να σας εμπιστεύομαι. Αυτό που απομένει είναι να μη χαθεί λεπτό. Πλείστοι όσοι είχαν προς στιγμή είχαν κοιτάξει και προς άλλες κατευθύνσεις. Οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες καταδεικνύουν, ότι ένας μετά τον άλλο το σπίτι τους κοιτάζουν. Και το σπίτι μας είναι αυτό που μας καταξίωσε για δεκαετίες. Το σπίτι μας είναι ο ΔΗΣΥ. Είναι αυτός που πρόσφερε για μια εικοσαετία ότι καλύτερο είδε αυτή η χώρα».

Και συνέχισε: «Δεν πρέπει κανένας να εφησυχάσει. Τηλέφωνα! Επαφές! Από σπίτι σε σπίτι, από συγγενή σε συγγενή. Μην εχθρεύεστε τους Συναγερμικούς αν αλληθώρισαν προς στιγμή. Δεν είναι αλλήθωροι. Θα δουν και πάλι το φως. Θα κοιτάξουν μπροστά και θα κατανοήσουν, ότι τα πειράματα δεν είναι για αυτές τις κρίσιμες ώρες. Δεν είναι με διαφορετικές κατευθύνσεις που θα πάτε στη Λευκωσία. Υπάρχει ο αυτοκινητόδρομος. Ή θα τον ακολουθήσετε, ή θα πάτε ο ένας από τη Λάρνακα και ο άλλος από το Τρόοδος. Ή υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που αντί να πάνε προς τη Λευκωσία, θα πάνε προς την Πάφο. Έτσι έμαθαν να πηγαίνουν με την όπισθεν».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σχολιάσει και τις δημοσκοπήσεις και όλα όσα κυκλοφορούν μπροστά και πίσω από τα φώτα της προεκλογικής περιόδου. «Μην απογοητεύεστε ότι κι αν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δεν αμφισβητούμε την επιστημονική μέθοδο μέτρησης κτλ, αλλά άλλα έλεγαν οι έρευνες και επί Κασουλίδη και άλλα έδειξε η κάλπη την Κυριακή όταν έρχετο πρώτος. Άλλα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, πριν τις βουλευτικές που μας είχαν στο 20% και κινδυνεύαμε να διαλυθούμε με το ΑΚΕΛ στο 25%. Κυριολεκτικά μια κατάρρευση μέσα από ένα τοξικό κλίμα χωρίς προηγούμενο. Τελικά πρώτο κόμμα ο Συναγερμός και εκείνοι που δημιούργησαν το τοξικό κλίμα ακόμα μετρούν απώλειες. Κι έχουν ακόμα ελπίδα ότι θα κερδίσουν τις εκλογές».

«Οι τελευταίες ώρες είναι που μετρούν. Αυτές είναι πάντα που μας έδιναν τη νίκη. Δεν έχω καμία αμφιβολία από όλους. Σας καλώ λοιπόν, από τώρα, τελειώνει η συγκέντρωση, τηλέφωνα, επαφές, φίλους συναδέλφους. Η επιλογή μας μια είναι και μόνο, ο Αβέρωφ», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, με τα στελέχη του κόμματος να ανεβαίνουν στη σκηνή της συγκέντρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!