21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 12:08

Δεν ανέχονται τη φωνή των Τ/κ, είπε ο Τατάρ για την διαμαρτυρία Ε/κ φοιτητών

Για νοοτροπία που δεν μπορεί να ανεχτεί να ακούγεται η φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού» έκανε λόγο ο Ερσίν Τατάρ, σχολιάζοντας την διαμαρτυρία Ε/κ φοιτητών του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου έξω από το King’s College του Λονδίνου, όπου ο Τ/κ ηγέτης πήγε να μιλήσει. Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο υπήρχε ομάδα Τούρκων και Τ/κ φοιτητών που επευφημούσαν τον κ. Τατάρ, ο οποίος έφτασε εκεί με αυτοκινητοπομπή.

Βίντεο και φωτογραφίες από την διαμαρτυρία έχουν αναρτηθεί από χθες το βράδυ σε τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, ενώ ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και στα κατεχόμενα σύσσωμη σχεδόν η «κυβέρνηση» έστειλα μηνύματα συμπαράστασης στον Τ/κ ηγέτη και καταδίκης της διαμαρτυρίας των Ε/κ φοιτητών. Μεταδίδεται επίσης ότι ο κ. Τατάρ πήγε στο εν λόγω κολλέγιο να μιλήσει μετά από πρόσκληση φοιτητών.

Σύμφωνα με τον παράνομο «Μπαϊράκ» κατά τη διαμαρτυρία των Ε/κ φοιτητών παρενέβησαν οι υπεύθυνοι ασφάλειας. Οι Τούρκοι φοιτητές, από την άλλη, διαμαρτυρήθηκαν με χειροκροτήματα προς τους Έλληνες και Ε/κ φοιτητές που φώναζαν συνθήματα και «επιχείρησαν σωματικές επιθέσεις» – όπως μεταδίδεται – ενώ υποδέχθηκαν τον κ. Τατάρ με χειροκροτήματα όταν έφτασε στο κολέγιο. Παρέμεινας έξω από το κτίριο μέχρι να τελειώσει ο Τ/κ ηγέτης την ομιλία του και τον αποχαιρέτησαν και πάλι με χειροκροτήματα κατά την αποχώρησή του.

Κατά την ομιλία του στο Kings College, ο κ. Τατάρ μίλησε για «νοοτροπία που δεν αντέχει ούτε να ακούγεται η φωνή του τουρκοκυπριακού λαού, πολύ άσχημη και ανάρμοστη» προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους χωρίς να τα παρατήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ η διαμαρτυρία αυτή των νέων δείχνει ότι «δεν υπήρξε αλλαγή στη νοοτροπία των Ε/κ».

Οκτάι και Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με τον «Μπαϊράκ», ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι – που αύριο αναμένεται στα κατεχόμενα – τηλεφώνησε στον κ. Τατάρ για να του ευχηθεί «περαστικά» για το περιστατικό και του επανέλαβε ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό του.

Ο κ. Ταταρ του ανέφερε ότι αυτού του είδους ανάρμοστες ενέργειες δεν μπορούν να τον εκφοβίσουν και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σε όλες τις πλατφόρμες την νέα του πολιτική λέγοντας ότι δεν έχει ανησυχίες για την ασφάλειά (του), αλλά εάν ληφθούν μέτρα ασφαλείας, μπορεί να συμβούν χειρότερα γεγονότα. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος» πρόσθεσε.

Στο πλευρό του Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι βρίσκεται και ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας πως η Τουρκία είναι πάντοτε στο πλευρό της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. Σε ανάρτησή του στο Τουίτερ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε«: «Οι Ελληνοκύπριοι, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν την αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα της τδβκ, ειδικά την ιδιότητα του παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, άρχισαν να γίνονται επιθετικοί. Μετέφερα τις καλύτερες ευχές μου στον πρόεδρο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δέχθηκε επιθετική ενέργεια στο Λονδίνο. Είμαστε πάντα με την τδβκ»

Μηνύματα στήριξη στον Τατάρ στα κατεχόμενα

Η αντίληψη που προσπαθεί να εμποδίσει τον τουρκοκυπριακό «λαό» από το να ακουστεί η φωνή του σε κάθε πλατφόρμα, που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους, δεν τους βλέπει ως ίσους και δεν αποδέχεται ότι είμαστε κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού, έχει αποδειχθεί και πάλι στο Λονδίνο, ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ στα κατεχόμενα.

Καταδίκασε τις επιθετικές – όπως τις χαρακτήρισε – ενέργειες, κάνοντας λόγο για «πανό γεμάτα μίσος και ύβρεις» και συνθήματα των Ε/κ φοιτητών που εμπόδισαν την τ/κ αντιπροσωπεία πριν από την ομιλία του κ. Τατάρ στο King’s College και ευχήθηκε «περαστικά» στην αντιπροσωπεία και τον Τ/κ ηγέτη. «Πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι άσχημες ενέργειες που στοχεύουν στο να μειώσουμε τη φωνή μας, δεν θα φτάσουν ποτέ τον στόχο τους. Δεν θα εμποδίσουν να ακουστεί η φωνή και τα δίκαια αιτήματά μας, όπως έκαναν χθες».

Η επίθεση εναντίον του Ερσίν Τατάρ, είναι «επίθεση εναντίον της τδβκ, του κράτους μας και την καταδικάζουμε έντονα», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Για «ανάρμοστη και ασεβή» διαμαρτυρία εναντίον του Ερσίν Τατάρ έκανε λόγο και ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου. «Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στη βάση μιας δικοινοτικής ομοσπονδίας με αυτή τη νοοτροπία που δεν δέχεται τους Τουρκοκύπριους σε κανένα περιβάλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση προς μια λύση δύο κρατών» είπε.

«Τέτοιες προκλητικές ενέργειες των Ε/κ δεν μπορούν ποτέ να εκφοβίσουν τον τουρκοκυπριακό λαό και δεν μπορούν ποτέ να μας αποτρέψουν από τον δίκαιο σκοπό και τον αγώνα μας», ανέφερε ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ.

Διαμαρτυρία τ/κ συντεχνιών για το ταξίδι Τατάρ στο Λονδίνο

Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος προβάλλει σήμερα την χθεσινή διαμαρτυρία των ηγεσιών των συντεχνιών των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS) και των τ/κ δασκάλων (KTÖS) έξω από το «προεδρικό» για το πολυδάπανο ταξίδι του Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο.

Οι τ/κ συνδικαλιστές άνοιξαν ένα πανό μπροστά από την πύλη του κτιρίου που απεικόνιζε τον γνωστό περιηγητή την περίοδο της οθωμανικής Αυτοκρατορίας Εβλιγιά πάνω στο άλογό του, φορώντας φέσι κι αντίστοιχη ενδυμασία, κι από την άλλη τον Ερσίν Τατάρ πάνω σε ένα ελικοφόρο αεροπλανάκι με ανοικτό το πάνω μέρος να χαιρετά χαρούμενος. Οι τ/κ συνδικαλιστές άφησαν στην πύλη του «προεδρικού» ένα μαξιλάρι κι ένα φέσι πάνω σε αυτό, όπως αυτό που φορούσαν οι τότε περιηγητές.

Ο πρόεδρος της KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάμ δήλωσε ότι ενώ η «χώρα» αντιμετωπίζει οικονομικά κι άλλα προβλήματα, ο Ερσίν Τατάρ «ταξιδεύει από πόλη σε πόλη όπως ο περιηγητής – δάσκαλος Εβλιγιά. Τι σύμπτωση, αυτές οι επισκέψεις συμπίπτουν με εποχές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα». Άσκησε δε κριτική στο κόστος αυτών των ταξιδιών.

Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι σε 15 μήνες, ολόκληρο το 2022 και το πρώτο τρίμηνο του 2023, ο Ερσίν Τατάρ έχει κάνει 19 ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία παραθέτει ημερολογιακά, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι σε πόλεις της Τουρκίας, εκτός από το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο και την επίσκεψή του επίσης στο Λονδίνο στις 5 Νοεμβρίου πέρυσι.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης, όπως οι τ/κ συνδικαλιστές, πως σε μια περίοδο που η «κυβέρνηση» αναζητεί κονδύλια και πόρους για την δημιουργία του ταμείου για τους σεισμούς, ο Τ/κ ηγέτης αντί να κάνει εξοικονομήσεις «γυρνά από πόλη σε πόλη». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι μόνο τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο πέρυσι ο Ερσίν Τατάρ δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό, ενώ υπήρχαν μήνες που έκανε δύο ή και τρία ταξίδια εκτός. Και το 2023, παρατηρεί η Γενί Ντουζέν, τα τρία από τα τέσσερα ταξίδια του κ. Τατάρ έγιναν σε πόλεις της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δημήτρης Κόκοτας: Υπέστη έμφραγμα – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά το έμφραγμα που υπέστη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, ο Δημήτρης Κόκοτας. Χθες το απόγευμα, ο γνωστός καλλιτέχνης...

Ένοχη η 35χρονη μητέρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Θα ασκήσει έφεση

Ομόφωνα ένοχη έκρινε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας την 35χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας  και για την δολοφονία της...

Αναλαμβάνει πρέσβης στο Λονδίνο ο Κυριάκος Κούρος

Στο Λονδίνο ως Πρέσβης της Κύπρου στη Βρετανία αναλαμβάνει καθήκοντα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κυριάκος Κούρος. Αποκλειστικές πληροφορίες του nomisma αναφέρουν...

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές – «Κεφάλι» Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, μια ψηφοφορία για την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι...

Διπλός σεισμός 5,7 και 4,3 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας – Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι

Δύο απανωτοί σεισμοί μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ηλείας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του...

Ο Γκουτέρες κάλεσε τον Τατάρ στη Νέα Υόρκη;

Για πρόσκληση από πλευράς Γκουτέρες προς τον Ερσίν Τατάρ κάνει λόγο ο τουρκοκυπριακός τύπος, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η συνάντηση αναμένεται να...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!