19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:15

Γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ δίνει ο ΥΠΕΣ για τα γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής «Πουρνάρα»

Αντί το ΑΚΕΛ να θέτει ερωτήματα στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Εσωτερικών γιατί στο Κέντρο Υποδοχής «Πουρνάρα» συσσωρεύτηκαν 1500 άνθρωποι, καλό θα ήταν να βάλει επιτέλους στο πλάι το αντιπολιτευτικό του μένος και να απαντήσει το ερώτημα πόσους ακόμα μετανάστες θα ήθελε να δει σε αυτή την χώρα που ξεπέρασε προ πολλού τα όρια της, αναφέρει σε γραπτή απάντηση του στο ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σχετικά με τα γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο ΥΠΕΣ αναφέρει στην απάντηση του ότι «πρέπει να απαντήσει το κόμμα της αριστεράς εάν διαφωνεί με την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας και στα Κέντρα υποδοχής των μεταναστών. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ΑΚΕΛ την θέση του, αν πρέπει να ελέγξουμε την πράσινη γραμμή για τις καθημερινές παράνομες διελεύσεις μεταναστών ή πρέπει να αφήσουμε ανοχύρωτη πολιτεία την πατρίδα μας και έρμαιο στις βουλές των διακινητών. Πρέπει να μας πουν στο ΑΚΕΛ εάν διαφωνούν με την επαναπροώθηση στην χώρα τους, όλων των αιτητών ασύλου που προέρχονται από ασφαλείς χώρες και οι αιτήσεις τους απορρίπτονται».

Θέλουν μήπως να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε και αυτούς, σε βάρος των Κυπρίων φορολογουμένων;, διερωτάται ο κ. Νουρρής.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη διαβίωση αυτού του τεράστιου αριθμού αιτητών ασύλου που έφτασε να αποτελεί σχεδόν το 4% του πληθυσμού της ημικατεχόμενης πατρίδας μας. Οι δυνατότητες μας δεν είναι ανεξάντλητες. Οι ευρωπαϊκοί πόροι για τους οποίους ρωτά το ΑΚΕΛ, απλά εξαντλούνται και η συνεισφορά από τον εθνικό προϋπολογισμό και την τσέπη του Κύπριου φορολογούμενου ολοένα και αυξάνεται, σε περίοδο μάλιστα που δεν έχουμε ούτε προϋπολογισμό, ελέω της «υπευθυνότητας» και του ΑΚΕΛ», προσθέτει ο Υπουργός.

Ο κ. Νουρής καταλήγοντας αναφέρει ότι «αντί της στείρας αντιπολιτευτικής κριτικής, που δεν πείθει πλέον ούτε τους ίδιους τους οπαδούς τους, ας θέσουν αυτά τα ίδια ερωτήματα στους Κύπριους πολίτες,  στους ελάχιστους διαμένοντες στην εντός των τειχών Λευκωσία, στους ανθρώπους της υπαίθρου ξεκινώντας από την Χλώρακα και τότε θα αντιληφθούν αυτό που μέχρι σήμερα, είτε δεν κατάλαβαν είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!