22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 11:16

Αρχιεπίσκοπος: Ο Γρηγόρης Αυξεντίου δεν σκοτώθηκε για να τουρκοποιήσουμε την Κύπρο

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου δεν σκοτώθηκε για να τουρκοποιήσουμε την Κύπρο, την οποία πρέπει να απελευθερώσουμε, για να απολαμβάνει ο καθένας από τους κατοίκους της τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι, είπε την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Σε δηλώσεις του, μετά το μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά, ο Αρχιεπίσκοπος, σημείωσε ότι καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του Αυξεντίου.

«Να εμβαπτιστούμε στα νάματα εκείνου του αγώνα, και καλύτερος εμπνευστής δεν υπάρχει άλλος από τον Γρηγόρη Αυξεντίου», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο Αυξεντίου «δεν σκοτώθηκε για να τουρκοποιήσουμε την Κύπρο”.

“Να την απελευθερώσουμε, να την παραδώσουμε ελεύθερη, ώστε ο καθένας από τους κατοίκους της να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Σάμο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού...

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Με 12 ψήφους υπέρ, μια εναντίον και δύο αποχές, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που θα έδινε το δικαίωμα στη Γενική Συνέλευση να διεξαγάγει...

CIA: Χωρίς την αμερικανική βοήθεια, η Ουκρανία θα χάσει ως το τέλος του 2024

Ο επικεφαλής της CIA προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2024, εκτός εάν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!