19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:24

Αρχιεπίσκοπος: Αμυδρές οι ελπίδες μετά την Τριμερή στη Νέα Υόρκη

Αμυδρές είναι ελπίδες μετά από τη συνάντηση της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στη μνήμη του Αγίου Νεοφύτου, ανέφερε πως οι ελπίδες είναι αμυδρές και εκτίμησε ότι δεν έγινε τίποτε αν και – όπως εξήγησε- δεν είχε ενημέρωση επειδή η συνάντηση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ίσως, είπε, “υπάρχουν κάποιες ελπίδες, αλλά αφού ο Ερσίν Τατάρ κατευθύνεται από την Άγκυρα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο στόχος της Άγκυρας είναι να κάνει τουρκοκυπριακό κράτος στην Κύπρο”, προσθέτοντας πως “έκανε (σσ: η Τουρκία) αλλά είναι ψευδοκράτος, δεν το έχει αναγνωρίσει κανείς”.

Θέλουν, είπε, αναγνώριση από εμάς, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο, δηλαδή Πρόεδρος Κύπριος, που μπορεί να αναγνωρίσει τουρκικό κράτος στην Κύπρο. Δεν το πιστεύω», συμπλήρωσε.

«Εμείς σαν εκκλησία κάτι τέτοια τα απορρίπτουμε», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ακόμη πως «ενόψει των εκλογών δεν νομίζω να τολμήσει κανείς να αφήσει έστω και ελάχιστο περιθώριο, ότι υπάρχει έστω και κάτ΄ ελάχιστον, περιθώριο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να αρχίσουν συζητήσεις και να βρεθεί κάποια λύση δύο κρατών».

Και μάλιστα, συνέχισε, όπως το θέλει η Τουρκία, «το Κράτος να είναι εξισωμένο με το δικό μας, δηλαδή, το 18% να εξισωθεί πλήρως με το 82%».

Αν υπάρχει στον κόσμο κάτι παρόμοιο να το δεχτούμε και εμείς, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.

Είπε ακόμη πως πληροφορήθηκε πως με τις δηλώσεις που είχε κάνει προχθές ενοχλήθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Ας ενοχληθεί, δεν με πειράζει προσωπικά. Είναι η πατρίδα μου και πρέπει να την υποστηρίξω. Ό,τι θέλουν ας κάνουν. Άρα θα πέσει στο κενό. Δεν λογικεύονται. Στους παραλογισμούς νομίζω ότι δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!