19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:09

Αρχίζουν οι επαφές – Καθοριστική εβδομάδα για τον σχηματισμό του Υπουργικού

Ξεκινάει επαφές για σχηματισμό του Υπουργικού και θα επικοινωνήσει με τους Προέδρους των πολιτικών κομμάτων ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στις πρώτες προτεραιότητές του. Επαναλαμβάνει επίσης πως έχει συγκεκριμένο πλάνο για να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στο εκλογικό του επιτελείο, μετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ευχαρίστησε θερμά όσους προσήλθαν στα γραφεία λέγοντας ότι ήταν οι πρώτοι “που πιστέψατε και αποδείξατε ότι ο καλύτερος μηχανισμός είναι ο κυπριακός λαός”.

Σε ερώτηση για τις πρώτες προτεραιότητές του είπε ότι από σήμερα ξεκινά τις συναντήσεις σε σχέση με τον καθορισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε καταλήξει σε συγκεκριμένες επιλογές “για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι δεν γνώριζαν τίποτα”.

“Και θα αρχίσω αυτές τις επαφές , έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη, κορυφαία θα έλεγα πολιτική πράξη. Την ίδια στιγμή θα ζητήσω να δω τους αρχηγούς των κομμάτων, τον κύριο Νεοφύτου, τον κ. Στεφάνου, και φυσικά των κομμάτων που στήριξαν τη δική μου προσπάθεια για να τους ενημερώσω για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου, να ανταλλάξω απόψεις και να πάρω τις αποφάσεις μου”, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση πότε θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό σχήμα απάντησε ότι μπορεί να υπάρξουν και ανακοινώσεις, όχι όλες μαζί, εντός της εβδομάδας.

“Επαναλαμβάνω έχω καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Θα πρέπει να ενημερώσω όλον αυτόν τον κόσμο και θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Αλλά και η συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων είναι καθοριστικής σημασίας”, ανέφερε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ανάγκη “να σχηματίσουμε μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής δεν ήταν προεκλογικό σύνθημα. Ήταν κάτι το οποίο θα το υλοποιήσουμε στην πράξη και θα το δείτε”.

Ανέφερε ότι στο Υπουργικό σχήμα το 50% θα είναι γυναίκες. “Επαναλαμβάνω, αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό θα τα κάνουμε πράξη”, ανέφερε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι σχεδιασμοί, όπως έχουν γίνει αυτή τη στιγμή, θα είναι νέα άτομα που δεν είχαν υπηρετήσει προηγουμένως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δεν παραδέχθηκε καμία κατηγορία ο 44χρονος για το τετραπλό θανατηφόρο

Δεν παραδέχθηκε ενοχή σε καμία από τις 10 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, που ενεπλάκη στο τετραπλό θανατηφόρο, τα...

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!