22.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 17:45

Αρχίζει τις επαφές του στη Μανάμα του Μπαχρέιν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αρχίζει τις επαφές του σήμερα στη Μανάμα του Μπαχρέιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος μετέβη χθες για επίσημη επίσκεψη.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Παλάτι Gudhaibiya, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Βασιλιά Hamad bin Isa Khalifa, με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν.

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Δρ. Abdullatif bin Rashid Al Zayani και ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Ayman Al-Moayed, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Μπαχρέιν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδη, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για ανάπτυξη του πλέγματος διμερών σχέσεων με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου», αναφέρει η Προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφούν, επίσης, Μνημόνιο Συναντίληψης Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας και Συμφωνία για την κατάργηση θεωρήσεων, για κατόχους διπλωματικών, ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «η Κυβέρνηση θεωρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με το Μπαχρέιν ιδιαίτερα σημαντική, αφού αναβαθμίζει την πολυμερή προσέγγιση στην εξωτερική μας πολιτική, καθότι, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα συζητήσει για τη στήριξη της χώρας μας από το Μπαχρέιν στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς και για την υποστήριξη στην πρωτοβουλία του Προέδρου για την Κλιματική Αλλαγή».

Επίσης, «η επίσκεψη αντιμετωπίζεται και ως ευκαιρία για αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι «ο νησιωτικός χαρακτήρας, το πληθυσμιακό μέγεθος, καθώς και η στρατηγική γεωγραφική θέση των δύο κρατών δημιουργούν προϋποθέσεις για ευρύτερη ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασίας σε σημαντικό αριθμό τομέων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έρευνα: Απογοήτευση και θυμός των πολιτών στην Ελλάδα

Σαφές κοινωνικό υπόβαθρο έχει το άκρως τεταμένο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις τα συναισθήματα των πολιτών δεν είναι καθόλου χαρωπά. Το ΙΝ...

Πότε διαλύεται πιο εύκολα ένας γάμος;

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές...

Αντί για κούρεμα, κατέληξε να κοιμάται… 3 ώρες

Ένας καλόκαρδος κουρέας δημοσίευσε ένα viral βίντεο στο TikTok με το πώς αυτός και οι συνάδελφοί του άφησαν έναν εξαντλημένο πελάτη τους να κοιμηθεί...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!