25.8 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 18:54

Απόδειξη εισφοράς 100.000 ευρώ από ανώνυμο στο ΑΚΕΛ έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα

Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς η κόντρα κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τη διαφθορά, με νέα αλλεπάλληλα επεισόδια και πόλεμο ανακοινώσεων.

Με νέα ανακοίνωση και επισυνάπτοντας απόδειξη είσπραξης από το ΑΚΕΛ του χρηματικού ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ από «ανώνυμο», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κόμμα της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, σε νέα ανακοίνωση ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι: «το ΑΚΕΛ συνεχίζει να επιμένει να αναμασά τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς,  ενισχύοντας την ψιθυρολογία και τις ατεκμηρίωτες δηλώσεις και δημοσιεύματα. Να υπενθυμίσω στο ΑΚΕΛ ότι η διαπλοκή του στη διαφθορά έχει και αποδείξεις και ονόματα που ανήκουν στο ΑΚΕΛ.

Είναι το ΑΚΕΛ που λάμβανε ανώνυμες εισφορές μέσα από διαπλοκή και είναι φίλοι του ΑΚΕΛ που το κατήγγειλαν και απέδειξαν ταυτόχρονα ποιες είναι οι αρχές και το ήθος του.

Επισυνάπτω την απόδειξη είσπραξης από το ΑΚΕΛ, από «ανώνυμο», το ποσό των 100 χιλιάδων ευρών.

Να υπενθυμίσω, καθόσον αφορά τις αναφορές στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων και άλλα, ότι το ΑΚΕΛ επιλέγει να ξεχνά το ποσοστό της ανεργίας που άφησε η διακυβέρνηση του και την οικονομική καταστροφή που επέφερε στον τόπο, όπως ταυτόχρονα επιλέγει να ξεχνά το οικονομικό θαύμα που πέτυχε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μέσα από τα ερείπια και τις στάχτες που άφησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Ο λαός μας ενθυμείται καλά τα έργα και τις ημέρες της κάθε διακυβέρνησης και για αυτό εμπιστεύτηκε την προεδρία της χώρας μας, για δεύτερη φορά στον Νίκο Αναστασιάδη, διότι αναγνώρισε και αναγνωρίζει ότι είναι ο ηγέτης που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει λύσεις ακόμη και κατά τις πιο κρίσιμες περιόδους, όπως είναι η περίοδος που βιώνουμε με την πανδημία και τις συνέπειες της.

Σύντομα, με τη συνετή και δοκιμασμένη διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη και με τις προσπάθειες του λαού μας, θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα».

Προηγουμένως το ΑΚΕΛ με νέα ανακοίνωση, είχε απαντήσει στην κυβέρνηση, για την αυταπόδεικτη θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου «αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία».

Σε σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διασύρεται διεθνώς διότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που δηλώνει άμωμος και αμόλυντος) γίνεται προωθητής και πωλητής χρυσών διαβατηρίων και δεν βρίσκουν λέξη να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα τεκμηριωμένα τούς καταλογίζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τότε ούτε οι πολίτες μπορούν να αναμένουν από την κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle να αφουγκραστεί, πόσο μάλλον να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των ενοικίων και των εκποιήσεων».

«Ούτε μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς μια κυβέρνηση που είναι η ίδια μέρος του προβλήματος», κατέληξε.

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υποστήριξε ότι «το ΑΚΕΛ αναμασώντας τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς, συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις δικές του βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά».

Σε σημερινή γραπτή δήλωση, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες με ήχο και εικόνα, της εμπλοκής ανώτατου στελέχους, βουλευτή και χορηγού του ΑΚΕΛ, στο βίντεο του Al Jazeera».

«Είναι, επίσης, σε όλους γνωστό ότι στελέχη του ΑΚΕΛ έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και άλλα αδικήματα από τα δικαστήρια», προσθέτει.

Ο Εκπρόσωπος καλεί τέλος το ΑΚΕΛ «να επικεντρωθεί στις δικές του, τεκμηριωμένες με δικαστικές αποφάσεις, ήχο και εικόνα, βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά», όπως αναφέρει, «και ας αφήσει, επιτέλους, τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, τους ψιθύρους και τις κακόβουλες επιθέσεις».

Yπενθυμίζεται ότι προηγουμένως το ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι είναι αυταπόδεικτη η θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του Άριστου Δαμιανού, μέλους Π.Γ. ΑΚΕΛ και Βουλευτή του κόμματος αναφέρεται ότι: «Το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια επικρίνει ενέργειες και αποφάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου, οι οποίες συνιστούν θεσμική διαπλοκή. Επομένως, πέρα από διαψεύσεις των όσων επί της ουσίας έγραψε ο Ανδρέας Παράσχος, η θεσμική διαπλοκή του κ Αναστασιάδη είναι αυταπόδεικτη διότι:

1. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έγιναν από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο ίδιος. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων του Υπουργικού, αποκόμισαν οικονομικό όφελος άτομα του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος και πρώην συνέταιροι του κ. Αναστασιάδη.

2. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε δωρεάν με ιδιωτικά τζετ μεγαλοεπιχειρηματιών και άρα έλαβε δώρο σε είδος αποτιμητέο σε χρήμα όπως καθορίζουν διεθνείς συμβάσεις. Μάλιστα ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, με του οποίου το τζετ ταξίδεψε και στις Σευχέλλες, έλαβε στη συνέχεια δεκάδες διαβατήρια με κατ΄εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ενδεχομένως παράνομα σε ορισμένες περιπτώσεις.

3. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε και συμφώνησε με το κούρεμα καταθέσεων, την ώρα που μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος, υπό συνθήκες ενδεχόμενης προνομιακής πληροφόρησης, έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια εκτός Κύπρου κ γλύτωσαν από το κούρεμα καταθέσεων.

Αυτά είναι ο ορισμός της θεσμικής διαπλοκής. Αυτά και πολλά άλλα εκθέτουν διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία και αμαυρώνουν το όνομα της πατρίδας μας. Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στην κατάταξη της Κύπρου ως της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Έτοιμο να σαλπάρει το διαστημικό ιστιοφόρο της NASA (βίντεο)

Η NASA ετοιμάζεται να δοκιμάσει έναν νέο τρόπο πλοήγησης στο ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που ονομάστηκε Advanced Composite Solar Sail System η οποία...

Ντουμπάι: Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει ξανά κανονικά το αεροδρόμιο

Μετά τις φοβερές βροχοπτώσεις και τις πρωτοφανείς πλημμύρες, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα επιστρέψει στην πλήρη του λειτουργική δυναμικότητα εντός 24 ωρών, δήλωσε σήμερα ο...

Μπριζίτ Μακρόν: Το «παραμυθένιο ταξίδι ζωής» της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στη μικρή οθόνη (φωτό)

Η ιστορία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη από την γαλλική εταιρεία παραγωγής Gaumont. Με τίτλο «Brigitte, une femme...

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο – Τραυματίστηκαν ελαφρά 2 κορίτσια

Δύο κορίτσια, ηλικίας 6 και 11 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι κοντά στο σχολείο που φοιτούν στο Souffelweyersheim, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!