29.8 C
Nicosia
Τρίτη 30 Απρίλιος 2024 | 15:14

Απαντά στον ΠτΔ για την «κυρία που εφωνασκούσε» η ΠΕΟ – «Άκρως προσβλητική και σεξιστική αναφορά»

Την έντονη αντίδραση της ΠΕΟ προκάλεσαν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την παναπεργία που πραγματοποιήθηκε για την ΑΤΑ, δήλωσε λοτι είναι επί δικής του διακυβέρνησης που επανήλθε η ΑΤΑ και ότι «η Κυβέρνηση αυτών που φωνασκούσαν σήμερα» την κατήργησε, σημειώνοντας ότι «επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να υπάρχει και λογική».

«Δεν δέχομαι ιδιαίτερα να κάμνουν μαθήματα ή και να φωνασκούν-άκουα μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε-για κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται προς τους εργαζομένους», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σήμερα σε ανακοίνωση η ΠΕΟ έκανε λόγο για «πρωτοφανή και αήθη επίθεση» του Προέδρου Αναστασιάδη κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται δεν μέτρησε σωστά την αγανάκτηση των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται, «από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες Συντεχνιών επέλεξε να στοχοποιήσει την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντας την».

«Η αναφορά του σε ‘μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε’ είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική. Προσβλητική είναι και η απαξίωση του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ. Ο Πρόεδρος, με τη χθεσινή του συμπεριφορά έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε», σημειώνει η ΠΕΟ.

Καταληκτικά η ΠΕΟ αναφέρει πως «για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους αποδίδοντας τους μάλιστα άλλα κίνητρα».

Την ίδια ώρα Η ΠΕΟ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα για την προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ, ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστη «την πρωτοφανή και αήθη επίθεση» του Προέδρου Αναστασιάδη κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους».

Τονίζει εκ νέου ότι συνεχίζει να ζητά ολόκληρη την ΑΤΑ για αυτούς που απέργησαν χθες, αλλά και για αυτούς που δεν απέργησαν, για αυτούς που δουλεύουν σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενιές εργαζομένων της Κύπρου.

Σημειώνει ότι η μαζικότητα και ο παλμός των απεργών σε όλες τις πόλεις ήταν πρωτοφανείς, ενώ κάνει λόγο για «ιστορική ημέρα» για τους εργαζόμενους της Κύπρου.

Οι εργαζόμενοι, αναφέρει, «έστειλαν μήνυμα στους εργοδοτικούς συνδέσμους ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την εκμετάλλευση της εργασίας τους, την αθέτηση συμφωνηθέντων και τον εμπαιγμό. Έστειλαν μήνυμα στην παρούσα κυβέρνηση ότι δεν δέχονται την κοροϊδία και την επιτήδεια ουδετερότητα που επέδειξε βάζοντας πλάτες στους εργοδότες. Έστειλαν μήνυμα και στην επόμενη κυβέρνηση ότι απαιτούν άμεσα διόρθωση της αδικίας, αποκατάσταση του δικαιώματος της ΑΤΑ και επέκταση της για όλους τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την ΠΕΟ «το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν και παραμένει αρραγές και ενωμένο για τη διεκδίκηση της ΑΤΑ», για να σημειώσει ότι «στη χθεσινή απεργία συμμετείχαν 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που καλύπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Οι στόχοι της επίσκεψης Χριστοδουλίδη-Φον ντερ Λάιεν στο Λίβανο

Η παροχή πολιτικής και οικονομικής στήριξης στον Λίβανο από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού είναι μεταξύ των βασικών στόχων...

Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών, στο τέλος 2023

Στο 66% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανήλθε το χρέος των νοικοκυριών στο τέλος Δεκεμβρίου του 2023, ενώ στο 133% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το...

ΓΓ ΑΚΕΛ και ΠΕΟ παρέδωσαν εισφορές στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για εφαρμογή πολιτικών στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού παρέχοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση οι Γενικοί Γραμματείς του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, και της...

Πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση για τον Κάρολο μετά την ανακοίνωση περί καρκίνου

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο των καθηκόντων του μετά από την ανακοίνωση περί διάγνωσης καρκίνου στις αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποίησε το πρωί ο βασιλιάς...

Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Μάρτιο 2024 έφτασε στις 121,5 μονάδες (βάση 2021=100), σημειώνοντας ετήσια μείωση 3,9%, καταγράφοντας την ένατη...

Τέμπη: Μήνυση ονομαστικά κατά Μητσοτάκη και πολιτικών καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων

Συμπληρωματική μήνυση ονομαστικά και κατά προσώπων της πολιτικής ηγεσίας αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ,  η συμπληρωματική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!