25.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 13:52

Αντιδράσεις από στελέχη ΔΗΣΥ υπό διαγραφή λόγω υποστήριξης σε Χριστοδουλίδη

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΗΣΥ για διαγραφή μελών, που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, μερικοί εκ των οποίων εκφράζουν την έντονη πικρία και απογοήτευσή τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Oρισμένα, μάλιστα, από τα άτομα, που διαγράφηκαν από τα μητρώα του κόμματος, έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία της παράταξης, όπως ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης, με δεκαετίες παρουσίας στο κόμμα, ο οποίος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην πορεία του στον ΔΗΣΥ.

Μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης, κάνει λόγο για ντροπή και αναφέρεται στη συμβολή, που είχε στη δημιουργία της παράταξης, καθώς και στην πολιτική πορεία του ίδιου του Αβέρωφ Νεοφύτου. Χαρακτηρίζει μάλιστα τον εαυτό του ως «τον άνθρωπο που ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός», υποστηρίζοντας ότι το 1976 ήταν εκείνος που έπεισε τον Κληρίδη να μην φύγει από την Κύπρο.

«Αν γράψω ένα βιβλίο και γράψω γεγονότα και αλήθειες θα γίνει σεισμός, όπως αυτόν που προκάλεσαν οι κύριοι και κυρίες του ΔΗΣΥ τώρα», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαγγαρίδης. «Δεν θα μπω σε ονόματα, διότι όλοι αυτοί ξέρουν τι τους προσέφερα. Όμως ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης ούτε μια καρφίτσα δεν πήρε από τον ΔΗΣΥ, αντίθετα καταδιώχτηκε από κάποιους που τους ανέβασε στα ψηλά σκαλοπάτια», επεσήμανε ακόμη.

«Πρέπει να ντρέπεστε όλοι», υπέδειξε. Διερωτήθηκε «γιατί δεν μίλησε ο κ. πρόεδρος του ΔΗΣΥ, πώς βρέθηκε ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης απέναντι του, τη στιγμή που έλεγε προς φίλους, που βρισκόμασταν σε τραπέζια «εμένα εν ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης που με ανέδειξε». Εβάσταν με με το Toyota του το celica και γυρίζαμε την Κύπρο απ’ εκεί κι από εδώ για να με βγάλει πρόεδρο του κόμματος». «Αλλά κάποιους ή κάποιες στα ψηλά δώματα του κόμματος εγώ τους βοήθησα στα πρώτα τους βήματα», συνέχισε με πικρία.

«Δεν έχω ανάγκη κανέναν. Αλλά και κανένας δεν ήρθε να μου συμπαρασταθεί. Μόνος μου δημιουργήθηκα», ανέφερε ακόμη. «Γι’ αυτό που κάνατε σ’ όλα αυτά τα άτομα, ντροπή σας. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό που κάματε. Διότι δεν προσφέρατε τίποτε σ’ αυτό τον κόσμο και τον αγανακτήσατε. Ντροπή σας!», κατέληξε ο κ. Τσαγγαρίδης. 

«Στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ»

Αιχμηρή ανάρτηση έκανε και ο αντιδήμαρχος Έγκωμης Γιάννης Ιωάννου, ο οποίος προειδοποίησε, μάλιστα, πως αποφάσεις, όπως αυτές, θέτουν την παράταξη σε ανάλογη τροχιά όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ.

«Εκτός μητρώου… τη καρδιά και τη ψυχή μου… την ιστορία μου και τους αγώνες μου… τα κοινά βιώματα και η προάσπιση αρχών και αξιών με ανιδιοτελείς φίλους και συναγωνιστές… την ιστορία που διέγραψα με αγνούς Ελληνολατρες στους δρόμους και τα λαγκάδια αγωνιζόμενος για να καταστήσουμε τη ΦΠΚ Πρωτοπορία πρώτη φοιτητική δύναμη με προσωπικό και οικονομικό κόστος όπως και πολλοί άλλοι μαζί μου… τα όσα έζησα και δεν θα ζήσετε ποτέ σας… αυτά δεν μπορείτε ούτε να σβησετε αλλά ούτε και να διαγράψετε…», έγραψε αρχικά.

Πρόσθεσε πως «μέχρι τη τελευταία μας πνοή θα μαχόμαστε για τη αξιοπρέπεια της μεγάλης παράταξης που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης για να υπηρετεί το τόπο με εντιμότητα και προσήλωση σε ιδανικά που πολλοί από εσάς δυστυχώς είτε δεν γνωρίζετε είτε τα έχετε προ πολλού διαγράψει με τη ίδια ευκολία που θα ανοίξετε ένα μητρώο για να σβησετε κάποια ονόματα που βρίσκονται στους υποστηρίζοντες όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων αν σας λέει κάτι αυτό..».

«Ο ΔΗΣΥ δεν ιδρύθηκε για να υπηρετεί πρόσωπα ούτε για να συμπεριφέρεται ως απολυταρχικό κόμμα επιβολής με τη βία αποφάσεων, που όταν παίρνονταν από τα ποδηγετουμενα όργανα, γνώριζαν όλοι ότι ήταν αποφάσεις καταστροφικές και χωρίς καμία προοπτική. Αποφάσεις που σμικρύνουν τη παράταξη και τη οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ που από κυρίαρχος έγινε ουραγός της Ελληνικής πολιτικής», σημείωσε ακόμη ο κ. Ιωάννου.

Υπέδειξε ακόμη ότι «αρνούμαι να συμβιβαστώ με ετσιθελισμούς και επιλογές που μας οδηγούν σε συντριπτικές ήττες. Τιμή και δόξα στον μεγάλο Εθνάρχη μας Γλαύκο Κληρίδη.. Ζητώ η ΝΕΔΗΣΥ… Ζήτω η ΦΠΚ Πρωτοπορία…».

«Διώξτε μας από τα μητρώα εσείς που εμείς σας πιάσαμε από το χεράκι και κάνατε τα πρώτα σας πολιτικά βήματα και τα άλματα σε θώκους και αξιώματα με τη δίκη μας στήριξη και καθοδήγηση…. Πάλι θα μας θέλετε…γιατί κατά βάθος γνωρίζετε ότι οι τελευταίοι που θα φύγουν και κρατούν και τα κλειδιά για να κλείσουν και τη πόρτα είμαστε εμείς…», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιωάννου.

«Και ακόμη γνωρίζετε ότι δεν είμαστε μόνοι….είμαστε δεκάδες χιλιάδες αγνοί Συναγερμικοι…η συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυτικών στελεχών της ΝΕΔΗΣΥ και της Πρωτοπορία…», κατέληξε.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάτοικοι: Όχι ακόμα μια ρυπογόνος βιομηχανία στο Δάλι

Οι Πολίτες Ιδαλίου-Λατσιών σε ανακοίνωσή τους καλούν το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επίτροπο Περιβάλλοντος...

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και ίσως βροχές το Πάσχα

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αργά απόψε αναμένεται χαμηλή πίεση. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα...

Ο Πάτερ Ηρακλής είπε και πάλι την πρώτη Ανάσταση με το δικό του τρόπο (βίντεο)

Ο αγαπητός ανά την Κύπρο πάτερ Ηράκλης, της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, τήρησε το έθιμο του μηνύματος της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου...

Το Κίεβο επιτίθεται στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις,...

Κόμπος: Λύση μόνο στα πλαίσια του ΟΗΕ – Η Τουρκική πλευρά είναι εκτός πλαισίου

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία...

Αστυνομία: Κροτίδες, φωτιές και συλλήψεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά: Στην επαρχία Λεμεσού,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!