19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:28

Αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο οι αποφάσεις για αγνοούμενους στο Στρασβούργο

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέβαλε για τον Μάρτιο του 2021 την εξέταση των υποθέσεων που αφορούν τους αγνοούμενους και την καταβολή των αποζημιώσεων που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στις υποθέσεις «Βαρνάβα και Άλλοι εναντίον Τουρκίας», αλλά και στο πλαίσιο της διακρατικής προσφυγής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της εξέτασης του βαθμού συμμόρφωσης των κρατών μελών με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Τόσο για την υπόθεση «Βαρνάβα», όσο και για τη διακρατική, η Επιτροπή Υπουργών αποφάσισε να αναβάλει την εξέταση για τον Μάρτιο του 2021.

Με υπόμνημά της πριν από τη συνεδρίαση, η Λευκωσία ζητούσε, μεταξύ άλλων, την καταβολή των αποζημιώσεων εκ μέρους της Τουρκίας, περιλαμβανομένου του ποσού ύψους €30 εκ. σε συγγενείς αγνοουμένων, στη βάση της απόφασης του 2014.

Επίσης ζητούσε από την Τουρκία να παράσχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις στρατιωτικές ζώνες στα κατεχόμενα, αλλά και στις πληροφορίες από εκθέσεις και στρατιωτικά αρχεία, για τις έρευνες για αγνοούμενους.

Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών μελών αποφάσισαν επίσης να αναβάλλουν την εξέταση άλλων δύο υποθέσεων για τον Ιούνιο του 2021. Πρόκειται για αποφάσεις του ΕΔΑΔ που αφορούν περιουσιακά δικαιώματα εκτοπισμένων Αρμενίων και Αζέρων, αντίστοιχα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ή παρακείμενες περιοχές.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η αναβολή της εξέτασης για τις κυπριακού ενδιαφέροντος υποθέσεις σχετίζεται με τα μέτρα για την πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!