19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:57

ΑΚΕΛ: Πυροτέχνημα η πρωτοβουλία Αβέρωφ στο Κόνγκο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, χαρακτηρίζει παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ενώ πυροτέχνημα και ημίμετρο χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του Αβέρωφ Νεοφύτου να ταξιδέψει σε Κονγκό και Καμερούν.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αποτελεί σταθερή θέση του ΑΚΕΛ ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο, πολυδιάστατο και δύσκολο ζήτημα, η διαχείριση του οποίου απαιτεί συγκροτημένη πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις δυνατότητες όσο και τις υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις σχετικές συμβάσεις.

Επομένως, η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη– ΔΗΣΥ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δεν αποκαθίσταται ούτε με ημίμετρα, ούτε με μέτρα αμφιβόλου νομιμότητας, αλλά ούτε και με πυροτεχνήματα. Γιατί τέτοιο αποτελεί η «πρωτοβουλία» του Αβέρωφ Νεοφύτου να ταξιδέψει για Κονγκό και Καμερούν. Διερωτόμαστε κατά πόσο ο κ. Νεοφύτου θα πείσει τους διακινητές να αφήσουν εκτός των σχεδίων τους την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την ώρα που διαπιστώνουμε την απαράδεκτη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού από την Τουρκία, είναι απαράδεκτο υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας να υιοθετούν μισαλλόδοξη ρητορική και να προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν, επενδύοντας σε φοβικά σύνδρομα και ψαρεύοντας στα θολά νερά του ρατσισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!