23.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 0:52

Στο περίμενε οι εταιρείες που εμπλέκονται με κυρώσεις – Αναμένουν οδηγίες από την κυβέρνηση

Το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών μελετά μεγάλο αριθμό αιτημάτων από εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και Βρετανία, αναμένοντας οδηγίες από την Κυβέρνηση για χειρισμό του θέματος.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Έφορος Εταιρειών Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 500 αιτήματα, ενώ δέχονται καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα με ερωτήσεις. Πρόσθεσε ότι πολλοί δικηγόροι και λογιστές που θα θέλουν να αναλάβουν τις εταιρείες αυτές και να τις απεγκλωβίσουν, αναμένουν την τελική απόφαση για τον χειρισμό αυτών των αιτήσεων ώστε στη συνέχεια να υποβάλουν αιτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 350 εργαζόμενοι σε εταιρεία με κυρώσεις δεν πήραν μισθό τον Απρίλιο

Σημείωσε ότι το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια από τις 12 Απριλίου οπότε και ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις.

«Μελετά το θέμα και αναμένει καθοδήγηση από την απόφαση που θα ληφθεί από την Κυβέρνηση για το ποια θα είναι η πολιτική όσον αφορά τις κυρώσεις ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

Η κ. Μυλωνά – Χρυσοστόμου συμπλήρωσε ότι ζητήθηκε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Εφόρου από τις 12 Μαΐου, η οποία μελετήθηκε από την Έφορο και μελετάται επίσης από τα αρμόδια Υπουργεία.

Διευκρίνισε ότι εν αναμονή οδηγιών, δεν έχουν παγώσει τα αιτήματα αυτά των εταιρειών και ούτε έχουν δικαίωμα να τα παγώσουν, αλλά είναι σε στάδιο που μελετούν τον χειρισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο οι ΗΠΑ και η Βρετανία είχαν θέσει φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στην Κύπρο υπό καθεστώς κυρώσεων, για συνεργασία με Ρώσους ολιγάρχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να τελειώνουμε μια και καλή με το συγκεκριμένο θέμα, λέει ο ΠτΔ για τις κυρώσεις

Η Λευκωσία, η οποία ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τους Αμερικανούς σε σχέση με τις κυρώσεις που επέβαλαν, παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή νέο, δεύτερο φάκελο από αυτούς, για τους λόγους που οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να θέσουν φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο σε καθεστώς κυρώσεων ενώ αναμένεται και τρίτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερο φάκελο για τις κυρώσεις μας έστειλαν οι ΗΠΑ – Θα δοθεί στη Νομική Υπηρεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται νέα λίστα με κυρώσεις κατά της Κύπρου την Παρασκευή – Θα την ανακοινώσουν ΗΠΑ και Βρετανία

Νέα λίστα με φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο, που θα τεθούν σε καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή οι αρμόδιες αρχές των δυο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!