16 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 8:56

Σέρβος ΥΠΕΞ: Σημαντικός εταίρος η Κύπρος

Την άνευ όρων υποστήριξη της Σερβίας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νικόλα Σελάκοβιτς, στον Κύπριο ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη.

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τον έντονο πολιτικό διάλογο και τις επαφές μεταξύ Σερβίας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, που διαβίβασε η Σερβική Πρεσβεία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας είχε συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Σελάκοβιτς επεσήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι παραδοσιακά καλές, βασισμένες στις ιστορικά στενές σχέσεις και την φιλία των δύο χωρών και λαών.

Υπογράμμισε ότι η Κύπρος είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος που στηρίζει τη Σερβία σταθερά και ενεργά στις βασικές προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της – το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Σελάκοβιτς, προστίθεται, ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη σταθερή της θέση στο θέμα του Κοσυφοπεδίου και Μετοχίων και τη συνεχή υποστήριξή της στην αποτροπή της λεγόμενης ένταξης του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την άνευ όρων υποστήριξη της Σερβίας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενημέρωσε τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση με την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, καθώς και για τη συνεχή παραβίαση και μη εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών.

Ο κ. Σελάκοβιτς υπογράμμισε επίσης τον έντονο πολιτικό διάλογο και τις επαφές μεταξύ Σερβίας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν και το θέμα της προσεχούς συνόδου των δύο Κυβερνήσεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σερβικού ΥΠΕΞ.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι το ενδιαφέρον της Σερβίας είναι η όσο το δυνατόν πιο εντατική οικονομική συνεργασία με την Κύπρο και είπε ότι η χώρα είναι ανοιχτή στην προσέλκυση επιπλέον κυπριακών επενδύσεων.

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την Κύπρο για την ενεργό στήριξη που τους παρέχει στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και δήλωσε ότι η Σερβία ενδιαφέρεται επίσης για πρόσθετες μορφές συνεργασίας προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο Μητσοτάκης έδιωξε δύο στενούς του συνεργάτες, γιατί επισκέφθηκαν επιχειρηματία στο σπίτι του

Μήνυμα εντός και εκτός της κυβέρνησης για όσους δίνουν στην κοινή γνώμη εικόνα διαπραγμάτευσης με οικονομικά συμφέροντα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνοντας από το...

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ με δεσμεύσεις κονδυλίων

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) για το 2024, δεσμεύοντας με τροπολογίες κονδύλια που αφορούν νομικά...

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Στους 26 βαθμούς το τριήμερο

Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη. Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες...

Προκηρύχθηκαν τα σχέδια για το γεωργικό πετρέλαιο

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την 7η Προκήρυξη και Υποβολή Αιτήσεων από τις 02/04/2024 μέχρι τις 14/06/2024 για το σχέδιο παραχώρησης ενίσχυσης...

Μονόωρη απεργία στο ΡΙΚ για τους μισθούς

Σε μονόωρη απεργία κατέρχονται σήμερα τα μέλη των συντεχνιών του ΡΙΚ. Ανακοίνωση της ΕΥΡΙΚ αναφέρει ότι "μεταξύ 13:30 -14:30 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΡΙΚ κατέρχονται σε...

Δένδιας: Δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χωρίς την επίλυση του Κυπριακού

Το Κυπριακό αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!