26.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 5:40

Κόντρα κυβέρνησης-Ελεγκτικής για επιδόματα ΠτΔ – Βλέπει σκοπιμότητα το προεδρικό, πώς απαντά ο Οδυσσέας

Η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία, είπε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με δημοσιεύματα για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταξύ 2014-2018, σημειώνοντας πως όλα έγιναν με πλήρη νομιμότητα.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμφισβητήσει το τελικό ποσό που αναμένεται να επιστρέψει στο δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναφέρεστε σε σημερινά δημοσιεύματα, διότι εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Να σημειωθεί πως σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013-2018 που υπηρετούσε στο Προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Κυβ. Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ως πρώτο σχόλιο, θα ήθελε να πει «πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας». Ως Κυβέρνηση, είπε, «θα απαντήσουμε γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία».

«Διερωτόμαστε, όμως», είπε ο Εκπρόσωπος «ως προς τη σκοπιμότητα ή το όφελος της σημερινής διαρροής σε εφημερίδα που περισσότερο εμπεριέχει συστατικά πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους

«Αγαπητέ Γιάννη Αντωνίου, μπορείτε να ρωτήσετε τη δημοσιογράφο της Αλήθειας από που είχε μάθει ότι πήρατε το προσχέδιο της Ανακοίνωσης μας, πριν ρωτήσει χθες η ώρα 19.20 τον Μάριο Πετρίδη ο οποίος ούτε καν επιβεβαίωσε οτιδήποτε» αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Αντωνίου για το ζήτημα των επιδομάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής στην ανάρτησή του προσθέτει: «Εισήγησή μου, κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους».

Ο Πρόεδρος να επιστρέψει υπερωρίες και επιδόματα 

Σημειώνεται πως στο δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013-2018 που υπηρετούσε στο Προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ακόμη, η Αλήθεια αναφέρει στο δημοσίευμα της ότι η προεδρία καθυστέρησε να αποστείλει στην Ελεγκτική Υπηρεσία τα στοιχεία που είχε ζητήσει για έλεγχο επί του θέματος, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων ωρών, σημειώνει.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η προεδρία είναι ήδη ενήμερη για τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενώ ο εν λόγω έλεγχος ξεκίνησε μετά και το θέμα με τις υπερωριακές αμοιβές της τέως Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!