20.8 C
Nicosia
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 | 10:37

Χειροπέδες σε 41 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο

Στη σύλληψη 41 υπηκόων τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε η Αστυνομία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην επαρχία Λευκωσίας, στο πλαίσιο των δράσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεκαέξι από τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη απελαθεί προς τις χώρες καταγωγής τους, ενώ οι υπόλοιποι 25 μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επιστροφής και επαναπατρισμού τους.

Η Αστυνομία αναφέρει πως από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν επαναπατριστεί συνολικά 6.370 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία, μέσω των διαδικασιών αναγκαστικής και εθελούσιας επιστροφής.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔΙΑΦΟΡΑΧειροπέδες σε 41 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο