18.9 C
Nicosia
Κυριακή 28 Απρίλιος 2024 | 6:16

Υπουργός Υγείας: Η κυβέρνηση δεν θα βάλει χέρι στα χρήματα του ΓεΣΥ

Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση ούτε να βάλει χέρι στο ταμείο του Γενικού Συστήματος Υγείας, αλλά ούτε και να αποκόψει κονδύλια από τον τομέα της υγείας, διεμήνυσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές καταγγελίες της ΟΣΑΚ, η οποία έκανε λόγο για κίνδυνο χρήσης του ταμείου του ΓεΣΥ για αλλότριους σκοπούς.

Σε δηλώσεις της, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η Δρ Κανάρη είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάλεσε ήδη δύο φορές και τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ σε συναντήσεις, ώστε να δουν τι χρειάζεται να βελτιωθεί, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι τα ποιοτικά κριτήρια στο σύστημα της υγείας.

Σε σχέση με τις καταγγελίες περί προϋπολογισμού και παρακράτησης των χρημάτων του ΓεΣΥ, καθώς και την σημερινή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, ότι για τα χρήματα που δεν έχουν δοθεί στο ΟΑΥ ακόμα για τις 56 θέσεις είναι γιατί δεν έχουν κατατεθεί ακόμα τα καταστατικά και οι προϋπολογισμοί του, η Υπουργός Υγείας απάντησε πως «η θέληση της Κυβέρνησης δεν είναι να αποκόψει τίποτα από τα χρήματα του ΓεΣΥ».

«Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τον προϋπολογισμό, που καταθέσαμε για το 2024, ο οποίος είναι αυξημένος κατά 14%. Κάποια κονδύλια που δεν συμπεριλήφθηκαν τώρα στον προϋπολογισμό αφορούν ζητήματα, τα οποία τώρα κληθήκαμε να διαχειριστούμε και θα ενταχθούν στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό», ανέφερε η Υπουργός Υγείας.

Είπε, εξάλλου, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστεί συνάντηση με τον ΟΑΥ και τον Υπουργό Οικονομικών.

Πάντως, σημείωσε ότι το Υπουργείο πιστεύει ότι υπάρχουν ανάγκες στον ΟΑΥ για προσωπικό.

Περισσότερη προσήλωση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Νωρίτερα, η Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

«Με τον ερχομό του νέου χρόνου», δήλωσε, «θέλαμε να δώσουμε μια νότα ελπίδας στους ασθενείς, αλλά και στήριξης στο προσωπικό να είναι θωρακισμένοι με δύναμη να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες περιστάσεις και δύσκολα αυτές είναι συχνές σε ένα τέτοιο επάγγελμα, να δώσουμε τις ευχές μας σε όλους για ένα καλύτερο 2024».

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν το 2024, για να σημειώσει ότι οι προσπάθειες όλων στον τομέα της υγείας είναι να προσηλωθούν στην αναβάθμιση ακόμα περισσότερο των υπηρεσιών υγείας και στις συμπεριφορές προς τους ασθενείς.

Με αφορμή την επίσκεψή της, είπε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έχει εξαιρετικές υπηρεσίες και κλινικές, σημειώνοντας ότι ήδη εννέα κλινικές και πέντε κλινικά εργαστήρια είναι διαπιστευμένα.

Είπε, επίσης, ότι και στο Μακάρειο υπάρχουν διαπιστευμένες κλινικές και εργαστήρια και αυτό αποδεικνύει το επίπεδο των υπηρεσιών.

Οι προσπάθειες μας, είπε, «είναι να αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες και πιστεύω αυτές οι προσπάθειες θα είναι πιο εντατικές το 2024».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Πρωθυπουργέ μείνε»: Ισπανοί διαδηλωτές ζητούν από τον Σάντσεθ να μην παραιτηθεί

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Μαδρίτη, με υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος να ταξιδεύουν από ολόκληρη την Ισπανία για να συμμετάσχουν. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον...

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικάσε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις...

Ζελένσκι: Νέα έκκληση για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

Νέα έκκληση έκανε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκισχετικά με την ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό...

ΗΠΑ: 100 προσαγωγές φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στο Northeastern University

Περίπου 100 φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές προσήχθησαν στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης Northeastern University. Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία απάντησε στη χρήση αντισημιτικών ύβρεων, ανακοίνωσε το...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Μασσαλία με το Belem Share via Facebook Share via Twitter

Το ταξίδι του προς τη Μασσαλία ξεκίνησε το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας...

Παρέλαβε την αίτηση παύσης του και καταχωρεί ένσταση ο Ελεγκτής

Παρέλαβε την αίτηση για παύση του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, είπε στο ΚΥΠΕ ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι έχει δώσει οδηγίες για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!