Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, τις διαβουλεύσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στα γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου, ενημέρωσε την αξιωματούχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό που έχουν στόχο τη δημιουργία συνθηκών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν το 2017.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε πως για το κόμμα της Αριστεράς μοναδική βάση λύσης παραμένει η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, καθώς και ότι οι συγκλίσεις και το σύνολο του διαπραγματευτικό κεκτημένου πρέπει να διαφυλαχτούν.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι αυξανόμενες γεωστρατηγικές προκλήσεις που αναπτύσσονται, καθώς και ο ρόλος της Αριστεράς σε αυτή τη συγκυρία, καταλήγει η ανακοίνωση.



