23.8 C
Nicosia
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026 | 11:29

Στα κατεχόμενα ο Φιντάν την Παρασκευή – Προκάλεσε έκπληξη η συνάντηση Ολγκίν – Μπαστσιερί

Την Παρασκευή θα αφιχθεί στα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αναφέρει επικαλούμενη πληροφορίες η τ/κ ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις.

Η ίδια ιστοσελίδα σημειώνει ότι μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμαν ο κ. Φιντάν έρχεται στο νησί για πρώτη φορά.

Στο μεταξύ τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα χθες και συνάντηση με τον Αλί Μουράτ Μπαστσιερί, που προκάλεσαν έκπληξη.

Η ηλεκτρονική Οζγκιούρ γράφει ότι η κ. Ολγκίν συναντήθηκε με τον Τούρκο «πρέσβη», η Άγκυρα έστειλε μήνυμα στον Χριστοδουλίδη, ο Φιντάν θα έρθει στο νησί, Ολγκίν και Έρχιουρμαν συναντώνται ξανά σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες υπήρξε «εντυπωσιακή κινητικότητα» στο Κυπριακό και γράφει ότι αιφνιδιαστικά η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ συναντήθηκε με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα στην «πρεσβεία». Μετά από αυτή τη συνάντηση, σημειώνεται, η κ. Ολγκίν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Άγκυρα τού έστειλε «θετικό μήνυμα», αλλά δεν αποκάλυψε τι συνέβη.

 Ο Χριστοδουλίδης, προστίθεται, δήλωσε ότι οι προτάσεις που υπέβαλε βρήκαν ανταπόκριση και εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτό, λέγοντας: «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στη διπλωματία». Μετά από αυτή τη δήλωση, ανακοινώθηκε ότι η κ. Ογλκίν θα συναντηθεί ξανά με τον κ. Έρχιουρμαν σήμερα και πως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φιντάν θα έρθει στο νησί.

Η «Αβρούπα» γράφει επίσης για «επίσκεψη – έκπληξη στην πρεσβεία» και χαρακτηρίζει απροσδόκητη την επίσκεψη της Μαρία Άνχελα Ολγκίν στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, ενόψει της προετοιμασίας για μια τριμερή συνάντηση γράφοντας πως η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως ένδειξη σοβαρών εξελίξεων στο Κυπριακό, ενώ σημειώνεται ότι οι προσπάθειες για τη σύγκληση διάσκεψης τύπου «5+1» υποστηρίζονται ενεργά από τις ΗΠΑ.

Η «Χαλκίν Σεσί» γράφει για κινητικότητα σε εγρήγορση στο Κυπριακό και πως για πρώτη φορά η κ. Ολγκίν επισκέφθηκε χθες την τουρκική «πρεσβεία» και είχε μια κρίσιμη συνάντηση με τον κ. Μπάστσιερι.

Αρκετές εφημερίδες κάνουν αναφορά στο πρωτοσέλιδό τους σε αυτή τη συνάντηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣτα κατεχόμενα ο Φιντάν την Παρασκευή - Προκάλεσε έκπληξη η συνάντηση Ολγκίν...