28.8 C
Nicosia
Κυριακή 28 Απρίλιος 2024 | 18:39

Σκάνδαλο στις Κεντρικές Φυλακές: Αξιωματικός γύρευε βίντεο για να πλήξει τη Διεθύντρια

Σε πρωτοφανείς καταγγελίες για τα κυπριακά δεδομένα προέβη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους η οποία υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της στοιχεία ότι ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας παρότρυνε βαρυποινίτη στις Κεντρικές Φυλακές να εξασφαλίσει βίντεο από την προσωπική της ζωή με σκοπό να την πλήξει. Η επικοινωνία του αξιωματικού με τον βαρυποινίτη γινόταν μέσω κινητών τηλεφώνων και η παρότρυνση φαίνεται πως ήταν έναντι ανταλλαγμάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Άννα Αριστοτέλους έκανε λόγο για πρωτάκουστα πράγματα για τα κυπριακά δεδομένα καταγγέλλοντας προσπάθεια να εισβάλουν στην προσωπική της ζωή με σκοπό να πλήξουν την ίδια και το έργο που επιτελεί στις κεντρικές φυλακές. Την υπόθεση ήδη χειρίζεται ομάδα δικηγόρων που θα την εκπροσωπήσουν με σκοπό να απευθυνθούν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ενώ καταγγελία θα γίνει και στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων.

«Βίντεο που να την κάφκουν»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ο εν λόγω αξιωματικός χρησιμοποιούσε το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο επικοινωνώντας με τον βαρυποινίτη μέσω της εφαρμογής Telegram σχεδόν σε καθημερινή βάση. Του ζητούσε επίμονα να βρει μέσω των διασυνδέσεων του ένα οποιοδήποτε βίντεο από προσωπικές στιγμές της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

«Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που την κάφκουν. Εάν έχεις ή αν βρεις, στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω και πριν παέι σε άλλη θέση η Άννα». Ο βαρυποινίτης ρώτησε αν τα βίντεο που θέλει πρέπει να είναι από την προσωπική ζωή της διευθύντριας Φυλακών και η απάντηση του αξιωματικού ήταν: «Ένα τέτοιο βίντεο θέλουμε και τίποτα άλλο. Προσπάθησε και θα μιλήσουμε». Και εκείνη η συνομιλία ολοκληρώθηκε με τη συμβουλή του αξιωματικού προς τον βαρυποινίτη, «Πρόσεχέ τες», εννοώντας την Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου.

Τον γνωρίζε και συνεργάζονταν

Μιλώντας στον Alpha η κ. Αριστοτέλους έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και ανέφερε πως γνωρίζει τον εν λόγω αξιωματικό και συνεργαζόταν μαζί του και μάλιστα θεωρούσε ότι η συνεργασία τους ήταν πολύ καλή.

«Είναι πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα, γιατί άλλο να έχεις τη δική σου διαφορετική άποψη επαγγελματικά και άλλο να προσπαθείς να εισβάλεις με παράνομους τρόπους στην προσωπική ζωή του άλλου ζητώντας από βαρυποινίτη που έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για εμπορία ναρκωτικών βίντεο από την προσωπική μου ζωή με απώτερο σκοπό να με καταστρέψει και να πλήξει το ήθος και την υπόληψη μου. Ούτε η αξιοπρέπεια μου ούτε το ήθος μου μου επιτρέπουν να ανεχθώ οποιαδήποτε πράξη διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ομάδα δικηγόρων και τις επόμενες ημέρες θα γίνει επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα με απαίτηση για διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Όγκος μηνυμάτων από το προσωπικό του τηλέφωνο

Επισήμανε πως υπάρχει όγκος μηνυμάτων και στοιχεία με αποστολέα το προσωπικό κινητό του εν λόγω ανώτατου αξιωματικού ο οποίος παρακινούσε τον βαρυποινίτη να βρει βίντεο από την προσωπική της ζωή με ανταλλάγματα.

«Έχει καιρό που άρχισαν οι ενέργειες του εν λόγω αξιωματικού και τις τελευταίες ημέρες έχει περιέλθει στην αντίληψη μας διάφορες πληροφορίες τις διερευνήσαμε και βρήκαμε τα στοιχεία που τα αποδεικνύουν αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση και ότι είναι πολύ λυπηρό από τη στιγμή που ανατράπηκε με δικές τους ενέργειες η σαθρή κατάσταση στις κεντρικές φυλακές τα τελευταία οκτώ χρόνια.

«Αντί να έχουμε αρωγούς αυτά τα άτομα προσπαθούν με αθέμιτους τρόπους και χτυπήματα κάτω από τη μέση να πλήξουν την προσωπική ζωή του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η σύγκρουση των θεσμών και ο ρόλος του Προέδρου

Οι κόντρες μεταξύ των θεσμών του κράτους κατάντησαν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας.  Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε ανοικτές συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων θεσμών. Τώρα,...

Το Πασχαλινό τραπέζι και η ακρίβεια

Μπαίνοντας στην Αγία Εβδομάδα και αναμένοντας το Πάσχα όλα τα νοικοκυριά ετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι.  Έγνοια και αγωνία του καθενός νοικοκυριού είναι να...

Η Κυριακή των Βαίων – Ιστορία και έθιμα

Θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, «καθήμενος επί πώλου όνου». «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», αναφωνούσε το πλήθος, που τον υποδέχθηκε με...

Πώς «φούντωσε» το φοιτητικό κίνημα για τη Γάζα στις ΗΠΑ: Τα αιτήματα, η οργή, η αστυνομία και οι καταγγελίες για αντισημιτισμό

Τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου μία μικρή ομάδα φοιτητών έστησε τις σκηνές της στο Πανεπιστήμιο Columbia, διαμαρτυρόμενη για τη δράση του ισραηλινού στρατού κατά...

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες – Διασώθηκαν 25, έρευνες για τυχόν αγνοούμενους

Σε ημιβυθισμένη λέμβο εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και διασώθηκαν 25 αλλοδαποί – παράτυποι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καρλοβάσου στη Σάμο. Μεταφέρθηκαν...

ΗΠΑ: 200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε τρία πανεπιστήμια

Σχεδόν 200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει, το πιο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!