25.8 C
Nicosia
Τρίτη 30 Απρίλιος 2024 | 13:58

Τρίωρη σύσκεψη υπό τον Παπαθεοδώρου μετά τα δύο φονικά – Έλαβε αποφάσεις η Αστυνομία αλλά δεν τις ανακοίνωσε

Τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη με τις ανακριτικές ομάδες των ΤΑΕ Λευκωσίας και Λεμεσού υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, κατά την οποία λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις μετά τις δολοφονίες με θύματα τον Θανάση Καλογερόπουλο και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη. Η σύσκεψη άρχισε γύρω στις 10 πμ και ολοκληρώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι.

Στην Αστυνομία σήμανε κόκκινος συναγερμός από χθες το βράδυ, μετά τις δύο δολοφονίες που σημειώθηκαν στην χώρα σε διάστημα 48 ωρών. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη δολοφονία διαπράχθηκε στις 8 το πρωί σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού, και η δεύτερη, στις 9 το βράδυ, στο σπίτι του θύματος.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας επισκέφθηκε και σήμερα νωρίς το πρωί τη σκηνή του φόνου στην Ακρόπολη με θύμα τον Μαυρομιχάλη.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία από τη σκηνή και αναζητούν και μαρτυρικό υλικό.

Η Ελένη Κωνσταντίνου, λειτουργός του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι o Aρχηγός έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για τις πτυχές των δύο υποθέσεων και τα ευρήματα των ανακριτών και για τις εξετάσεις μέχρι στιγμής. Από τη σκηνή στην Ακρόπολη παραλήφθηκε ένας κάλυκας, ο οποίος θα τύχει επιστημονικών εξετάσεων και βαλλιστικού ελέγχου.

Η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι στο όχημα, που εντοπίστηκε στην περιοχή Κοτσιάτη διενεργήθηκε έλεγχος και δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε υλικό προς εξέταση. Οι έρευνες όμως εκεί συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με το φόνο του Μαυρομιχάλη.

Ανέφερε ότι αξιολογήθηκαν περαιτέρω ενέργειες, που θα ληφθούν από την Αστυνομία για τον παραπέρα χειρισμό. Η κ. Κωνσταντίνου δεν θέλησε να αναφερθεί στις αποφάσεις που λήφθηκαν, καθώς τόνισε ότι οι υποθέσεις είναι σε εξέλιξη και η Αστυνομία δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο.

Ανέφερε εξάλλου ότι αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων επί των τεκμηριών που ενδεχομένως να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο. Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι οι αρχές είναι σε εγρήγορση, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις δύο υποθέσεις και ακολουθούν προσεκτικές κινήσεις προς πλήρη διαλεύκανση των δύο φονικών.

Είπε επίσης ότι σε ό,τι αφορά το φόνο του Καλογερόπουλου στη Λεμεσό συνεχίζονται επισταμένα οι εξετάσεις προς πλήρη διαλεύκανση και για να διαπιστωθεί καταπόσο οι δύο φόνοι συνδέονται μεταξύ τους.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου όταν βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη, χαρακτήρισε άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι διαπράχθηκε και δεύτερη δολοφονία σε διάστημα 48 ωρών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς αν υπάρχουν φόβοι για νέο αιματοκύλισμα στην Κύπρο, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε:

«Δεν έχουμε πληροφορία για νέο αιματοκύλισμα, δυστυχώς είχαμε αυτές τις δύο δολοφονίες. Η προσπάθεια τώρα θα επικεντρωθεί στην εξιχνίαση των δύο εκλημάτων.»

Την ίδια ώρα επιβεβαιώσε τις πληροφορίες που θέλουν να έχει εντοπιστεί κάλυκας στην περιοχή όπου δέχθηκε τον θανατηφόρο πυροβολισμό το «Αλεξούι» το βράδυ της Τρίτης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι το θύμα, ήταν γνωστό στις Αρχές για σοβαρές υποθέσεις και υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν στόχος στο παρελθόν, αλλά όχι πρόσφατα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία κατά του Μαυρομιχάλη σημειώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (31/10), όταν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας του και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις ο δράστης – ελεύθερος σκοπευτής ήταν κρυμμένος στη στέγη απέναντι πολυκατοικίας και τον τραυμάτισε με μια σφαίρα στη κοιλιακή χώρα.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζοντας» την περιοχή για συλλογή τεκμηρίων. Ο Μαυρομιχάλης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παρά τις προσπάθειες των ιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του γύρω στις 00.20.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Απαντά στην κριτική για την σύγκρουση Γενικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ – «Ναι έκανα ναι κινήσεις»

Ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι τείνει χέρι συνεργασίας προς...

Σαρλ Μισέλ στο ΚΥΠΕ: Ανοιχτή η πόρτα για παρέμβαση στο Κυπριακό

Τα πρόσφατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφήνουν την πόρτα ανοιχτή για την ΕΕ να παρέμβει στο Κυπριακό «εάν αισθανθούμε συλλογικά ότι θα ήταν χρήσιμο...

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ...

«Πράσινο» από Υπουργικό για σύσταση εθνικού οργανισμού ανάπτυξης

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη πρόταση του Υπουργού Οικονομικών που αφορά τη σύσταση εθνικού οργανισμού ανάπτυξης. Αναμένεται ότι ο οργανισμός αυτός θα είναι έτοιμος τέλος...

«Ουσιαστικά μέτρα» κατά ακρίβειας ζητά η ΠΕΟ σε μήνυμα για Εργατική Πρωτομαγιά

Αγωνιστικό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων κυπρίων και μεταναστών, απευθύνει η ΠΕΟ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς ενώνοντας την φωνή της...

ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η επέτειος των 20 χρόνων από την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ένωση αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας. Στα 20 αυτά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!