29.8 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 15:26

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το Μεγάλο Σάββατο.

Σημείωσε ακόμη το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον δημιουργεί ένα απρόβλεπτο σκηνικό διεθνώς αλλά και στην περιοχή μας και ότι, η Κυβέρνηση εργάζεται, από την πρώτη στιγμή, για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας, την εσωτερική της ασφάλεια, αλλά και να αναδείξει τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου.

«Αυτές τις άγιες μέρες με τον έντονο συμβολισμό και τα βαθύτατα μηνύματα, απευθύνομαι προς όλες και όλους σας με αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού, στέλνοντας τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, ευτυχία και ευημερία», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Το ανέσπερο φως της Ανάστασης φωτίζει τον δρόμο μας και μας γεμίζει με ελπίδα και δύναμη για να μπορέσουμε να πορευτούμε με αισιοδοξία και με πίστη, να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές προκλήσεις, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κάθε ενός και της κάθε μιας από εσάς», πρόσθεσε.

Δυστυχώς, συνέχισε, «το αναστάσιμο μήνυμα δεν θα ακουστεί ούτε και φέτος στις κατεχόμενες εκκλησίες μας, οι οποίες παραμένουν βουβές εδώ και 50 χρόνια».

Απευθυνόμενος προς όλους τους εγκλωβισμένους, τους εκτοπισμένους, τους συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων, αλλά και στο σύνολο του κυπριακού λαού, διαβεβαίωσε ότι, «πρώτιστη έγνοια μου, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις λόγω της συμπεριφοράς της τουρκικής πλευράς, είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

«Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, αυτό είναι το όραμά μου, αυτή είναι η προτεραιότητά μου: Να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, να την επανενώσουμε, με θεμέλιο τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Επανέλαβε ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων «δεν μπορεί να είναι το  μέλλον της πατρίδας μας». «Δεν είναι αυτό το μέλλον που οραματιζόμαστε για την πατρίδα μας, για Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμενίους και Λατίνους και όλους τους νόμιμους κατοίκους αυτού του τόπου», σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι, τo ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, δημιουργεί ένα απρόβλεπτο σκηνικό διεθνώς αλλά και στην περιοχή μας. «Από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας, την εσωτερική της ασφάλεια, αλλά και να αναδείξουμε τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας», είπε.

Εξέφρασε επίσης αισιοδοξία, ότι, «παρά τις πολλαπλές προκλήσεις», η οικονομία της χώρας, «χάρη στην υπεύθυνη και συνετή πολιτική που ακολουθούμε, παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά, με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον». Αυτό είναι ακριβώς, είπε, «που μάς επιτρέπει να ασκούμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τους ευάλωτους συμπατριώτες μας, τη μεσαία τάξη, τα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις, τους ηλικιωμένους μας, τους μονογονιούς, τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία και όλους όσοι χρειάζονται τη δική μας στήριξή».

«Είμαστε δίπλα τους για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στον κάθε άνθρωπο», διαβεβαίωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι το μεταναστευτικό, το στεγαστικό, η ενεργειακή ακρίβεια και η ανάγκη να προχωρήσουμε με τολμηρές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, είναι βασικοί τομείς για τους οποίους εργάζεται η Κυβέρνηση «μεθοδικά, στη βάση μιας ολιστικής προσέγγισης για μόνιμες και βιώσιμες λύσεις». «Εργαζόμαστε στη βάση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που έχει στο επίκεντρό του τον Άνθρωπο, την ανάγκη  διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της οικονομίας που θα στηρίζεται περισσότερο στην έρευνα και στην καινοτομία, στην τεχνολογία. Επενδύουμε στην παιδεία και την υγεία, που για την Κυβέρνησή μας είναι οι βασικοί πυλώνες για ένα καλύτερο αύριο», είπε.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι, οι μέρες αυτές «δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις» και ότι είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης και της συλλογικής περίσκεψης, εν αναμονή και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης.

«Σήμερα, επιστρέφουμε στις πηγές της πίστης μας και της παράδοσής μας, για να αντλήσουμε δύναμη, να μοιράσουμε αγάπη και να αισθανθούμε βαθύτατα μέσα μας το νόημα της επικράτησης της ζωής επί του θανάτου», πρόσθεσε, ευχόμενος Καλό Πάσχα σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!