19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:25

ΟΕΒ: «Αδικαιολόγητη» η επιβολή φοίτησης παιδιών αποκλειστικά σε δημόσια νηπιαγωγεία

«Αδικαιολόγητη, άδικη και ζημιογόνα», η στέρηση του δικαιώματος επιλογής φοίτησης των παιδιών άνω των τεσσάρων ετών σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, λέει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), η οποία καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιτρέψουν στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδιασμών «χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

Συγκεκριμένα, η ΟΕΒ λέει ότι θεωρεί «αδικαιολόγητη, άδικη και ζημιογόνα» την στέρηση του δικαιώματος επιλογής φοίτησης των παιδιών άνω των τεσσάρων ετών σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και την επιβολή υποχρεωτικής φοίτησης αποκλειστικά σε δημόσια νηπιαγωγεία.

«Σε κανένα σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος δεν επιβάλλεται δια νόμου η υποχρεωτική φοίτηση παιδιών μόνο στον δημόσιο τομέα, σε καμία βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης», αναφέρει.

Οι ιδιωτικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, σημειώνει, «μέσω της υψηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, σε ένα διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και σε κάποιες περιπτώσεις ξενόγλωσσα, ενισχύουν την συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, ειδικά των μητέρων και συμβάλλουν στις προσπάθειες για αναστροφή της υπογεννητικότητας».

Αναφέρει ακόμη, ότι, η Πολιτεία, ανταποκρινόμενη στις εισηγήσεις που η ΟΕΒ μαζί με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΠΕΚ) υπέβαλαν «προ πολλού», κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντική Ευρωπαϊκή επιδότηση μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η στοχευμένη στήριξη παιδιών και γονέων, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, για φοίτηση σε υφιστάμενες εγκεκριμένες δομές.

«Η επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Επιδότησης για τα παιδιά ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών από το Υφυπουργείο Πρόνοιας, καταδεικνύει πως αποτελεί μονόδρομο η επέκταση του από το Υπουργείο Παιδείας και για τα παιδιά πέραν των τεσσάρων ετών», προσθέτει.

Κλείνοντας, η ΟΕΒ καλεί τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να επιτρέψουν στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδιασμών «χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!