15 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 9:52

“Καλύτερη η κατάσταση με πυρκαγιά στα κατεχόμενα αλλά ένα σημείο προκαλεί ανησυχία”

Σαφώς καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα κατεχόμενα, υπάρχει ωστόσο ένα σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι, το οποίο δημιουργεί ανησυχία και φόβο, δήλωσε το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως “η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν χθες. Χθες γύρω στις 7 το βράδυ υπήρξε μια πολύ σοβαρή αναζωπύρωση πάνω ψηλά στην κορυφογραμμή του Πενταδακτύλου που αντιμετωπίστηκε ψες”, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή “έχουμε ένα σημείο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι. Το σημείο αυτό δημιουργεί ανησυχία και φόβο”, επεσήμανε ο κ. Αλεξάνδρου, σημειώνοντας πως αν ξεφύγει αυτό το σημείο υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρη την Καντάρα.

Σε ό,τι αφορά τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ με πτητικά μέσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως “συνεχίζουμε με το ίδιο πλάνο, με δυο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών, ένα της Αστυνομίας και τα δυο ισραηλινά”.

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε, ακόμη, πως “αν δεν υπάρχει κάτι το πολύ αρνητικό ενδεχομένως οι Ισραηλινοί σήμερα να αποχωρήσουν”, προσθέτοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε πως οι Ισραηλινοί εξυπηρετούνται από τη βάση του Τμήματος Δασών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, και οι επιχειρήσεις τους διεξάγονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Μετρό- Ηλεκτρικός -Τραμ Χωρίς μετρό και...

ΚΕΒΕ: Επένδυση στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων στο θέμα της Κυβερνοασφάλειας, με πρωτοβουλία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!