26.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 13:14

Διάσωση ατόμου μετά από ανατροπή οχήματος σε χαράδρα από την Πυροσβεστική

Σε διάσωση ατόμου στην περιοχή προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη μετά από ανατροπή οχήματος σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το πρωί της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κλήση λήφθηκε στις 07:34 και αμέσως ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου, με ομάδα και Όχημα Διάσωσης.

Η οδηγός του οχήματος δεν ήταν παγιδευμένη και είχε εξέλθει από αυτό πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από μέρους της διασωστικής ομάδας έγινε ανάσυρση της τραυματία από τη χαράδρα με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά της στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Εξάλλου στις 04:15, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σειρά από τρία καταστήματα στο ισόγειο τριώροφου γωνιακού κτηρίου στη Λακατάμια, στην επαρχία Λευκωσίας.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με δύο  Πυροσβεστικά Οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, ένα από τα καταστήματα, το οποίο είχε χρήση ως πρακτορείο στοιχημάτων, υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ από τον καπνό, ζημιά υπέστη το εξωτερικό της πρόσοψης ολόκληρου του κτηρίου.

Τα άλλα δύο καταστήματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος ειδών περιπτέρου, έπαθαν ελαφρές ζημιές. Οι ένοικοι των διαμερισμάτων των δύο πάνω ορόφων εκκένωσαν τα διαμερίσματά τους με τη βοήθεια των μελών της Αστυνομίας.

Τα δύο πιο πάνω διαμερίσματα ελέγχθηκαν από την Πυροσβεστική και έγινε εξαερισμός όπου εισχώρησε καπνός. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Εξάλλου, στις 02:02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο οικία στο Καλό Χωριό Ορεινής, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα. Η πυρκαγιά ήταν στην ξύλινη οροφή της στέγης της οικίας και την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς οι ένοικοι είχαν εξέλθει της οικίας με ασφάλεια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, χρειάστηκε να γίνει μερική αποδόμηση της οροφής. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού.

Επίσης, χθες η ώρα 21:08, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποθήκη εντός περιφραγμένου χώρου της «Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας» στην περιοχή Αγίου Παύλου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με τέσσερα Πυροσβεστικά Οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η αποθήκη, καθώς και το περιεχόμενό της, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Προστατεύτηκαν γειτνιάζουσες ιδιωτικές κατοικίες. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 10ης Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 11ης Νοεμβρίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια, 20 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Ζωντανοί» για πρόκριση στους “4” της Ευρωλίγκα έμειναν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

«Ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τις νίκες που πέτυχαν...

Ολυμπιακός: Όταν άδειασε τις εκκλησίες και στενοχώρησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου – Τι γράφουν τα Βρετανικά ΜΜΕ

Η Μεγάλη Πέμπτη που άδειασαν οι εκκλησίες. Η ημέρα που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, προτίμησε να δει το σημαντικότερο...

Όλη η Ευρώπη μιλά για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Αγγλία – Κέρδισε 4-2 την ‘Αστoν Βίλα

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη συνεχίζεται και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας...

Χαμάς: Υπό εξέταση με «θετικό πνεύμα» η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζει η Χαμάς να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πιο πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα...

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

Τι και εάν βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να κατεβάζουν ταχύτητα; Τι και εάν δέχεται οξύτατο ανταγωνισμό από κατασκευάστριες έξυπνων κινητών χαμηλότερου κόστους;...

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα το τρίμηνο του 2024 – Ανήλθε στα 523 εκατ. ευρώ

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα καταγράφηκε το τρίμηνο του 2024 στους λογαριασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με το 2023. Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!