28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 19:31

«Δεν είμαι εκπρόσωπος της ΝΥ», απαντά ο ΠτΔ για την κόντρα Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Ετοιμάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας αναφορικά με τους θεσμούς της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτοί οι σχεδιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, αφού τους είχε προαναγγείλει από τις 29 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, το μεσημέρι, στη Λευκωσίας.

Σε ερώτηση αν συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Παρασκευή μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν συγκαλώ το Εθνικό Συμβούλιο λόγω της κριτικής, η κριτική είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι ευπρόσδεκτη από όλους και θα ενισχυθεί, σας το προαναγγέλλω εγώ, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές».

«Έχω συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο γιατί ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πριν την κάθοδο της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, για να ενημερώσω τους αρχηγούς των κομμάτων και να ακούσω συγκεκριμένες απόψεις, συγκεκριμένες εισηγήσεις», ανέφερε.

Σε ερώτηση κατά πόσο θεωρεί πως η κριτική που δέχεται αφορά και τη διαμάχη μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, για την κριτική που γίνεται από πλευράς κομμάτων όχι».

«Τους σχεδιασμούς μας σε σχέση με δύο κορυφαίους θεσμούς τους έχω προαναγγείλει από τις 29 Ιανουαρίου όταν παρουσίαζα το τι θα πράξει η Κυβέρνηση εντός του 2024», υπενθύμισε.

Άρα, πρόσθεσε, «δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων για την οποία έκανα χθες δηλώσεις και δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η Νομική Υπηρεσία προχωρεί με την αίτηση της για παύση του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «μπορείτε να ρωτήσετε τη Νομική Υπηρεσία, δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, δεν είναι, όπως είπα και χθες, μια ευχάριστη κατάσταση».

«Από κει και πέρα, η Κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία έχει σχεδιασμούς, τους ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου και βάσει αυτών των σχεδιασμών προχωρούμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς αυτούς σε σχέση και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ετοιμάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «λειτουργούμε άμεσα, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά που συζητούνται αυτή την περίοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γιατί η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να απομονώσει τον Ερντογάν

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Η Τουρκία ανέστειλε πλήρως τις εμπορικές της σχέσεις με το Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Σταμάτησε τις εξαγωγές και...

Χωρίς Πασχαλινό επίδομα πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύ περισσότεροι από τους μισούς, δεν πήραν ούτε και φέτος πασχαλινό επίδομα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων...

Μυσταγωγία στις Εκκλησίες και στην περιφορά των Επιταφίων – Οι πιστοί αναμένουν την Ανάσταση του Κυρίου (φωτό)

Η κατανυκτική μυσταγωγία της περιφοράς του Επιταφίου θέλει κάθε χρόνο την ετοιμασία της. Στον στολισμό του αφιερώθηκαν όσοι έσπευσαν σήμερα το πρωί με λουλούδια...

Ε/κ νεκρός σε δυστύχημα στα κατεχόμενα

Τα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο για τον θάνατο του 79χρονου, Φώτης Φωτίου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Μ.Πέμπτη στα κατεχόμενα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ...

Αναπαράσταση της μεταφοράς του Σταυρού και φέτος στον Κάθηκα (βίντεο)

Η αναπαράσταση της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Ιησού Χριστό, από το Πραιτόριο στον Γολγοθά, αναβίωσε και φέτος στην ορεινή κοινότητα του Κάθηκα....

Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και άλλοι ενόψει Πάσχα

Πασχαλινά πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά και οικονομική βοήθεια υπό μορφή κουπονιών για προμήθεια απαραίτητων τροφίμων προσφέρουν σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!