29.3 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 19:29

Απαντά στην κριτική για την σύγκρουση Γενικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ – «Ναι έκανα ναι κινήσεις»

Ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι τείνει χέρι συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιόν μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο επίσκεψης στο στρατόπεδο «Υπ/γου Τάσου Μάρκου», με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος είπε ότι οι εκλογές θα τελειώσουν, έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας πρόβλημα, είτε θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

«Και εγώ πρώτος, και προς το ΑΚΕΛ και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τείνω χέρι συνεργασίας, γιατί ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε.

Σε ερώτηση σε σχέση με την κριτική που δέχεται από το ΑΚΕΛ για το θέμα της σύγκρουσης του Γενικού Εισαγγελέα με τον Γενικό Ελεγκτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει να προσθέσει στα όσα ανέφερε λέγοντας ότι οι δηλώσεις του ήταν πολύ ξεκάθαρες.  «Εάν το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι το θέμα προσφέρεται για καθημερινή κριτική αυτό είναι θέμα του ΑΚΕΛ», είπε.

Ερωτηθείς τι κινήσεις έκανε για να αποτραπεί αυτή η κρίση, ο Πρόεδρος απάντησε ότι «έκανα ναι κινήσεις, γιατί σας είπα ότι δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Εκανα προσπάθειες, δεν είχαν αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται για το πως θα υπενθυμίσει το Υπουργείο Παιδείας το θέμα της τουρκικής εισβολής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό να θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι δεν καταδικάζουμε το πραξικόπημα».

«Σε τέτοιες στιγμές εάν θέλουμε πραγματικά να δείξουμε ποιος είναι ο κοινός μας στόχος, να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, δυστυχώς τέτοιες τραγικές στιγμές και καταδικάζω -για να το ακούσουν ξανά όπως το λέω συνέχεια, αυτή είναι η θέση μου, και ήταν πάντοτε, το προδοτικό πραξικόπημα- αλλά ας αξιοποιήσουμε αυτές τις μαύρες στιγμές στην ιστορία του τόπου μας για να δούμε πώς προχωρούμε μπροστά ενωμένοι», σημείωσε.

«Οι εκλογές θα τελειώσουν, έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας πρόβλημα, είτε θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, και εγώ πρώτος, και προς το ΑΚΕΛ και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τείνω χέρι συνεργασίας, γιατί ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από δικής μου πλευράς δεν πρόκειται να εμπλακώ σε οποιαδήποτε καθημερινή αντιπαράθεση, κριτική, πρόσθεσε.

«Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, ο καθένας είναι ελεύθερος, αν θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστή τακτική να κάνει κριτική», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!