Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για το ποιοι και πως θα γίνει η έρευνα για τους ισχυρισμούς Μακάριου Δρουσιώτη. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, που αναφέρει ότι αναμένει ενημέρωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνη και στη συνέχεια το θέμα θα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο για αποφάσεις.
Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως αναμένεται ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ενημερώνεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας και ακολούθως θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Ερωτηθείς πώς βλέπει να διαμορφώνεται η υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες του κ. Μακάριου Δρουσιώτη και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα διαμορφωθεί. Εκείνο που θέλω να αναφέρω. Δύο πράγματα».
Όπως είπε ο Πρόεδρος, «το πρώτο. Υπάρχουν κάποιοι θεσμοί, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες, όπως γίνεται με όλες τις περιπτώσεις, θα ακολουθηθούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση».
Παράλληλα πρόσθεσε πως, «από εκεί και πέρα, ο αρμόδιος Υπουργός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα ενημερωθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας για τους ισχυρισμούς, για τις κατηγορίες του κ. Δρουσιώτη, θα ενημερώσει αρμοδίως το Υπουργικό Συμβούλιο και αν προκύπτει ανάγκη, το Υπουργικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις».
Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως, «ήδη-γιατί δεν αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα-είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια ανάγκη, σε σχέση με το τι θα πράξουμε ως Υπουργικό Συμβούλιο».



