21 C
Nicosia
Παρασκευή 24 Μάιος 2024 | 23:38

Οκταήμερη προσωποκράτηση για τους 16 της Χλώρακας

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον των 16 προσώπων που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα επεισόδια στην Χλώρακα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως οι συλληφθέντες είναι 21 ωστόσο ο ένας εξ αυτών είναι ανήλικος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην βάση της Νομοθεσίας Περί Παίδων, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις που συμπληρώνουν τους 21 σχηματίστηκε ποινικός φάκελος εναντίον τους για τα αδικήματα που διέπραξαν δηλαδή της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, ανησυχία, δημόσια εξύβριση και μαχαιροφορία.

Η υπόθεση για τους τέσσερις συνέχισε, καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ορίστηκε  η εκδίκαση της σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως από τους 16 συλληφθέντες οι 7 είναι Ελληνοκύπριοι, 1 εξ Ελλάδος, και οι άλλοι 8 είναι υπήκοοι Συρίας με νόμιμο καθεστώς στην Δημοκρατία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ

Δεκαέξι πρόσωπα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Χλώρακα παρουσιάζονται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, με σκοπό την εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής τους για σκοπούς διευκόλυνσης των αστυνομικών ανακρίσεων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, η Αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις 21 προσώπων, εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος Ελληνοκύπριος, ηλικίας 17, ετών και αφέθηκε ελεύθερος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Τέσσερα πρόσωπα συριακής καταγωγής, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, δεν εμπλέκονται στην οχλαγωγία και συνελήφθησαν για άλλα αδικήματα. Όπως είπε ο κ. Νικολάου, ένας 41χρονος συνελήφθη για επίθεση εναντίον αστυνομικού, παρεμπόδιση κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του καθήκοντος του αστυνομικού, ανησυχία, δημόσια εξύβριση και καθώς το ότι οδηγούσε το όχημα του υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Άλλοι δύο, ηλικίας 27 και 34 ετών συνελήφθησαν για ανησυχία και ο τέταρτος, ηλικίας 24 ετών συνελήφθη για μαχαιροφορία. Τα τέσσερα πρόσωπα θα κατηγορηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου και θα τεθούν ελεύθερα, συμπλήρωσε.

Οι υπόλοιποι 16 οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αφού, όπως εξήγησε, λόγω μαρτυρίας που εξασφάλισε η Αστυνομία εμπλέκονται στην οχλαγωγία που διαπράχτηκε στην Χλώρακα με σκοπό την εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης τους για σκοπούς διευκόλυνσης των αστυνομικών ανακρίσεων.

Το έργο της Αστυνομίας συνεχίζεται «με την λήψη δραστικών μέτρων» είπε ο κ. Νικολάου, σημειώνοντας την παρουσία, την Τρίτη, αντιοχλαγωγικών ομάδων στην περιοχή με ενισχύσεις από τη ΜΜΑΔ και άλλες επαρχίες.

Επίσης, λειτουργεί Γραφείο Κρίσεως επί 24ωρου βάσεως στην Αστυνομική διεύθυνση Πάφου με σκοπό τον συντονισμό των ομάδων που βρίσκονται στην περιοχή και διερεύνηση των πληροφοριών που λαμβάνονται, ώστε να εξασφαλιστεί ο Νόμος και η τάξη, κατέληξε.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία Πάφου μετά τα νέα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Χλώρακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη 21 συνολικά προσώπων για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου κ.α.

Της σύλληψης των πιο πάνω προσώπων, προηγήθηκαν χθες το απόγευμα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή της Χλώρακας, από δύο διαφορετικές ομάδες που αποτελούνταν από 250 περίπου άτομα η κάθε μια.

Η Αστυνομία προχώρησε στην αστυνόμευση της επαρχίας Πάφου (και της περιοχής Χλώρακας), με αντιοχλαγωγικές ομάδες της Μ.Μ.Α.Δ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, της Ομάδας Ζ Λευκωσίας και του Ε.Α.Ο., καθώς και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος “ΑΙΑΝΤΑΣ”.

«Οι εκδηλώσεις ενώ αρχικά ήταν ειρηνικές, σε κάποιο στάδιο οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες, άρχισαν να συμπεριφέρονται οχλαγωγικά, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε φράκτη κτηρίου» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι μέλη της Αστυνομίας και των αντιοχλαγωγικών διμοιριών επενέβησαν άμεσα για καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να συγκροτηθούν σε μικρότερες ομάδες και να συνεχίσουν την παραβατική τους δράση σε διάφορες περιοχές στη Χλώρακα.

«Η Αστυνομία με την επιχειρησιακή της δράση κατάφερε και αντιμετώπισε όλα τα μέτωπα στα οποία δραστηριοποιήθηκαν οι οχλαγωγούντες και έγινε κατορθωτό, οι δύο ομάδες  να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στην παρέμβαση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, έγινε χρήση  χημικών, καθώς επίσης και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος “ΑΙΑΝΤΑΣ”.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 21 συνολικά προσώπων (και από τις δύο ομάδες), τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κοινή γραμμή για αντιμετώπιση σειρά θεμάτων από Οργανώσεις δημόσιου τομέα

Κοινή γραμμή για αντιμετώπιση σειρά θεμάτων, χάραξαν οι οργανώσεις του κρατικού τομέα, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτη Ματθαίου, ενόψει της συνεδρίας της...

«Κατάληψη στη Ράφα είναι η απάντηση στο ΔΠΔ» – Ο Νετανιάχου συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

Εντολή για έκτακτη σύσκεψη έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός  Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διέταξε τη χώρα του να σταματήσει τη...

Νέα κέρδη (+1.55%) από το ΧΑΚ – Σημαντική άνοδος για μετοχή Ελληνικής

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, φθάνοντας σε νέο υψηλό, με τη μετοχή της Ελληνικής να κλείνει επίσης...

Μεγάλη φωτιά στο Παραμάλι κινητοποίησε τις πυροσβεστικές μονάδες

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για την κατάσβεση νέας πυρκαγιάς, που αυτή τη φορά ξέσπασε παρά το Παραμάλι. Σύμφωνα με τον...

Αυξημένα κατά 20% τα παράπονα στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο το 2023

Κατά το 2023 υπήρξε αύξηση στα παράπονα που υποβλήθηκαν στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δήλωσε η Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Βαλεντίνα Γεωργιάδου σε διάσκεψη...

Σταθεροποίηση σε τριμηνιαία βάση στις τιμές των ακινήτων

Τάσεις σταθεροποίησης σε τριμηνιαία βάση, αλλά και σημαντικές ετήσιες αυξήσεις παρουσίασαν οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2024, με βάση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!