17.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 5:14

Η Coca-Cola HBC δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές έως το 2040

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC (CCH) ανακοίνωσε σήμερα τη δέσμευσή του για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του έως το 2040.

Στο πλαίσιο ενός υφιστάμενου, εγκεκριμένου, επιστημονικά βασισμένου στόχου, ο Όμιλος Coca-Cola HBC θα μειώσει όλες τις εκπομπές από τη δραστηριότητά του (άμεσες και έμμεσες) κατά 25% σε σχέση με το 2017 και στη συνέχεια, κατά περισσότερο από 50% στα υπόλοιπα δέκα έτη. Στο πλαίσιο διαχείρισης του 90% των έμμεσων εκπομπών στην ευρύτερη αλυσίδα που προκύπτουν από ενέργειες τρίτων, ο Όμιλος Coca-Cola HBC θα διευρύνει την υφιστάμενη προσέγγιση συνεργασίας του με προμηθευτές. Στις περιπτώσεις όπου οι εκπομπές δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως, η Εταιρεία θα τις αντισταθμίσει επενδύοντας σε άλλα μέτρα προστασίας του κλίματος.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC Zoran Bogdanovic δήλωσε: «Αυτή η δέσμευση είναι ο τελικός προορισμός μιας πορείας που ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια. Εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία μας για την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης των κοινοτήτων μας και την επίτευξη θετικότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μελλοντική μας ανάπτυξης. Παρόλο που δεν διαθέτουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις, το σχέδιο, το ιστορικό και ο τρόπος που υλοποιούμε τις συνεργασίες μας, μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε».

Δυνατός Σχεδιασμός

Για την επίτευξη του στόχου του, ο Όμιλος Coca-Cola HBC σκοπεύει να:

  • Διατηρήσει μείωση των εκπομπών  CO2  στα κίνητρα των μακροπρόθεσμων διαχειριστικών πλάνων του.
  • Επενδύσει 250 εκατ. ευρώ σε πρωτοβουλίες μείωσης των εκπομπών έως το 2025.
  • Απαλλάξει τις δραστηριότητές του από τις εκπομπές CO2, μεταβαίνοντας σε 100% ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, μέσω συνεχών βελτιώσεων και καινοτομιών στην ενεργειακή απόδοση. Η Coca-Cola HBC Κύπρου έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2025 το 50% της ενέργειας στα εργοστάσιά της θα προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας και το 100% της προμηθευόμενης ηλεκτρικής ενέργειας των εργοστασίων της θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.
  • Επιταχύνει την πορεία του προς μια κυκλική προσέγγιση συσκευασίας με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, αυξάνοντας τη χρήση rPET, υιοθετώντας επιλογές χωρίς συσκευασία ή επαναγεμιζόμενων μπουκαλιών, καθώς και καταργώντας τα πλαστικά στη δευτερογενή συσκευασία. ΣτηνΚύπρο,  ήδη από το 2018 η Coca-Cola HBC Κύπρου κυκλοφορεί στην αγορά αναψυκτικά με 20%   Με τη  συνολική μείωση χρήσης υλικών συσκευασίας να είναι στρατηγικής σημασίας για την Coca-Cola HBC Κύπρου, η εταιρεία προχώρησε το 2021 σε επένδυση ύψους €4 εκατ. για την κατάργηση της πλαστικής μεμβράνης στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου μέσω του νέου τύπου συσκευασίας KeelClip™, μια πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών, αλλά και συνολικά στη χώρα μας και ισοδυναμεί με μείωση σχεδόν 287 τόνων πλαστικού ετησίως.
  • Παρέχει ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον ψυγεία. Στην κυπριακή αγορά ήδητο 4% των ψυγείων της Εταιρείας είναι ενεργειακά αποδοτικάμε στόχο να φτάσουν στο 50% μέχρι το 2025.
  • Μειώσει τις εκπομπές από συστατικά γεωργικής προέλευσης.
  • Εφαρμόσει το πρόγραμμα «Πράσινου Στόλου» για τη μετάβαση σε εναλλακτικές χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, μια ενέργεια που ήδη υλοποιείται και στην Κύπρο με αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων με οχήματα χαμηλών εκπομπών CO2, όπως τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά.

Ισχυρό ιστορικό

Η Coca-Cola HBC υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που δεσμεύτηκαν και πέτυχαν επιστημονικά βασισμένους στόχους (science based targets). Την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία έχει μειώσει κατά 50% τις άμεσες εκπομπές της και το σχέδιο μείωσης εκπομπών CO2 έως το 2030 έχει ήδη εγκριθεί και υιοθετηθεί με γνώμονα το όριο αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι 1,5oC. Τον Μάρτιο του 2021, η Coca-Cola HBC αξιολογήθηκε ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία στον κλάδο των αναψυκτικών στον κόσμο από τον Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones για 5η φορά τα τελευταία 7 έτη, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μέχρι τώρα. Κατατάσσεται επίσης στους κορυφαίους φορείς επιδόσεων βιωσιμότητας με βάση τους δείκτες ΠΚΔ (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση [ESG]), μεταξύ των CDP, MSCI ESG και FTSE4Good.

Προσέγγιση συνεργασίας

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τον Όμιλο Coca-Cola HBC, στο πλαίσιο των αμοιβαίων, επιστημονικά βασισμένων στόχων μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για το 2030 και των πιο μακροπρόθεσμων φιλοδοξιών μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε κατά 50% το αποτύπωμα άνθρακα των συσκευασιών αλουμινίου για τα προϊόντα μας έως το 2030». KathleenPitre, Διευθύντρια Εμπορικού Τομέα και Βιωσιμότητας, Ball Corporation

«Η Crown είναι υπερήφανη που συνεργάζεται ως προμηθευτής με τον Όμιλο Coca-Cola HBC, καθώς και για τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα. Οι φιλόδοξοι νέοι στόχοι της για βιωσιμότητα εναρμονίζονται με τις δικές μας πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν τους δικούς μας στόχους για μηδενικές εκπομπές, τους επιστημονικά βασισμένους μας στόχους και συμπλέουμε απόλυτα με αυτή την πορεία». – ΔρJohn M.Rost,Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας & Κανονιστικών Υποθέσεων, Crown Holdings, Inc.

«Καθώς η Tetra Pak έχει επίσης στόχο το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών και η πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) ενέκρινε εναρμονισμένους στόχους για το 2030 με γνώμονα το όριο αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι 1,5oC, προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον Όμιλο Coca-Cola HBC για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την επίτευξη των κοινών μας στόχων». – Markus Pfanner, Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας της Tetra Pak

Η νέα δέσμευση επικυρώνεται επίσης από τον συνασπισμό «We Mean Business», ενώ ο Όμιλος Coca-Cola HBC συμμετέχει στον κατάλογο των εταιρειών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία «Race to Zero».

Σχετικά με την CocaCola HBC Cyprus:

Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola HBC Cyprus, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Μέσω των εγκαταστάσεών της στην Κύπρο, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις  γραμμές παραγωγής, δύο μονάδες διανομής και πέντε γραφεία πωλήσεων, διανέμει και εμπορεύεται τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Coca – Cola Light, Coca – Cola Zero, Fanta, Sprite, FuzeTea, Powerade, τα mixers Schweppes και τις Costa Coffee κάψουλες espresso και RTD συσκευασίες), καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τους χυμούς, το φρέσκο ​​γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΛΑΝΙΤΗΣ αλλά και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ. Επίσης, διανέμει το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, τα ΤΣΑΚΙΡΗΣ chips και τα ενεργειακά ποτά Monster και Predator.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα cy.cocacolahellenic.com και στο Facebook στο https://www.facebook.com/CocaColaHBC.cy/

Σχετικά με τον Όμιλο Coca-Cola HBC

Η Coca-Cola HBC (LSE: CCH / ATHEX: EEE) είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Οι μετοχές της είναι εισηγμένες στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE: CCH) και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: EEE).

Δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και εξυπηρετεί περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας κυρίως μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ποτά ενέργειας, και έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ.

Η Coca-Cola HBC είναι απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της προώθησης σταθερής ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργεί αξία τόσο για τις δικές της εμπορικές δραστηριότητες όσο και για την κοινωνία. Σε αυτό το πνεύμα, προσφέρει προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, προάγει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, διεξάγει τις εμπορικές της δραστηριότητες με τρόπους που προστατεύουν και διατηρούν το περιβάλλον και συμβάλλει στη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κατά τόπους κοινωνιών.

Η Coca-Cola HBC είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία των αναψυκτικών στους δείκτες Dow Jones Sustainability World και τους ευρωπαϊκούς δείκτες και εντάσσεται και στο δείκτη FTSE4Good. O Όμιλος Coca-Cola HBC, έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη, για το 2018, στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI). Εδώ και έξι χρόνια ο Όμιλος κατέχει την πρώτη θέση του Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), ενώ είναι η 9η συνεχής χρονιά που κατατάσσεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!