17.4 C
Nicosia
Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 | 15:17

Η Emirates γίνεται μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο που δοκιμάζουν το «ψηφιακό διαβατήριο», IATA Travel Pass

Η Emirates προχώρησε σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και έγινε μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο που δοκιμάζουν το IATA Travel Pass, μια εφαρμογή κινητού που βοηθά τους επιβάτες να διαχειρίζονται εύκολα και με ασφάλεια τα ταξίδια τους, σύμφωνα με οποιεσδήποτε κυβερνητικές απαιτήσεις σχετικά με τα τεστ για τον COVID-19 ή πληροφορίες για το εμβόλιο.

Το IATA Travel Pass επιτρέπει στους επιβάτες της Emirates να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό διαβατήριο» για να επαληθεύσουν ότι το τεστ πριν από το ταξίδι ή ο εμβολιασμός πληροί τις απαιτήσεις του εκάστοτε προορισμού. Επιπλέον, θα μπορούν να μοιράζονται τα πιστοποιητικά από τα τεστ και τον εμβολιασμό με τις αρχές και τις αεροπορικές εταιρείες για τη διευκόλυνσή τους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει ακόμα στους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα ψηφιακά και απρόσκοπτα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.

Πριν από την πλήρη εισαγωγή του ψηφιακού διαβατηρίου, η Emirates θα εφαρμόσει ένα αρχικό στάδιο, όπου οι πελάτες της Emirates που ταξιδεύουν από το Ντουμπάι θα μπορούν να μοιραστούν τα αποτελέσματα του τεστ COVID-19 απευθείας με την αεροπορική εταιρεία, πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο μέσω της εφαρμογής, η οποία στη συνέχεια θα συμπληρώνει αυτόματα τις λεπτομέρειες στο σύστημα check-in.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, Adel Al Redha δήλωσε: «Ενώ τα διεθνή ταξίδια παραμένουν ασφαλή όσο ποτέ, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα και ταξιδιωτικές απαιτήσεις με την τρέχουσα παγκόσμια πανδημία. Εργαστήκαμε με την IATA σε αυτήν την καινοτόμα λύση για την απλοποίηση και ψηφιακή μετάδοση των πληροφοριών που απαιτούνται από χώρες και κυβερνήσεις στα αεροπορικά μας συστήματα, με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο που ακολουθήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία θα προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία πελατών και θα διευκολύνει τις ταξιδιωτικές ανάγκες των πελατών μας».

Με την εφαρμογή IATA Travel Pass και το ενσωματωμένο μητρώο απαιτήσεων ταξιδιού που διαθέτει, θα επιτρέψει επίσης στους επιβάτες να βρουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις ταξιδιού και εισόδου για όλους τους προορισμούς ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύουν. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα μητρώο με διαγνωστικά και εμβολιαστικά κέντρα, καθιστώντας πιο βολικό για τους επιβάτες να βρουν κέντρα δοκιμών και εργαστήρια στη θέση αναχώρησής τους που θα πληρούν τα πρότυπα και τις απαιτήσεις του προορισμού τους.

Η πλατφόρμα επίσης θα δίνει τη δυνατότητα στα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια και τα κέντρα δοκιμών να στέλνουν με ασφάλεια τα αποτελέσματα των δοκιμών ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους επιβάτες. Το παγκόσμιο μητρώο, το οποίο διαχειρίζεται η IATA, θα ελέγχει και θα επιτρέπει την ασφαλή ροή των απαραίτητων πληροφοριών μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων και θα παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία σε όλους τους επιβάτες της Emirates.

Την πρωτιά έχει η Emirates και σε ότι αφορά τους εργαζομένους της, καθώς ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα εμβολιασμού του προσωπικού της στα ΗΑΕ κατά του COVID-19, σε συνεργασία με την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι και το Υπουργείο Υγείας και Πρόληψης. Προτεραιότητα στον εμβολιασμό δίνεται στο εργατικό δυναμικό της πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμάτων καμπίνας και άλλων λειτουργικών θέσεων.

Η Emirates, μαζί με το dnata, συγκαταλέγονται στους πρώτους οργανισμούς μεταφορών και αεροπορικών υπηρεσιών στον κόσμο που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά του ιού COVID-19. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Emirates και η dnata έχουν εφαρμόσει σε πολλαπλά επίπεδα μέτρα ασφαλείας, για να διασφαλίσουν την υγεία των πελατών, των εργαζομένων και των κοινοτήτων που εξυπηρετούν. Η ανάπτυξη του προγράμματος εμβολιασμού είναι ένα ακόμη βήμα που συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων που εξυπηρετούν το ταξιδιωτικό κοινό και βοηθούν στη μεταφορά βασικών αγαθών σε όλο τον κόσμο.

Ο όμιλος Emirates χρησιμοποιεί τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και το Sinopharm, τα οποία έχουν εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές των ΗΑΕ και είναι εύκολα προσβάσιμα στους υπαλλήλους τους σε διάφορες τοποθεσίες της εταιρείας στα ΗΑΕ. Τα ραντεβού εμβολιασμού εκτελούνται 12 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι των αεροπορικών υπηρεσιών την λήψη του εμβολίου. Επίσης μπορούν να επιλέξουν να εμβολιαστούν σε ιατρικά κέντρα και κλινικές που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, καθώς οι αρχές της κυβέρνησης και υγείας των ΗΑΕ έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια να κάνουν τα εμβόλια δωρεάν και προσβάσιμα στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Our World In Data, έναν ερευνητικό ιστότοπο που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα ΗΑΕ κατατάσσονται στη δεύτερη θέση στον κόσμο για τα ποσοστά εμβολιασμού, με περισσότερες από 19,04 δόσεις να χορηγούνται για κάθε 100 άτομα και σχεδόν 1,9 εκατομμύρια εμβολιασμοί να έχουν γίνει σε πολίτες και κατοίκους από την κυκλοφορία τους τον Δεκέμβριο του 2020. Τα ΗΑΕ βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού τους έως τα τέλη Μαρτίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMIRATES

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 24 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 3.1 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου, με ένα δίκτυο 157 προορισμών σε 83 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, το οποίο εξυπηρετείται από έναν εντυπωσιακό στόλο 269 αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται αποκλειστικά από Boeing 777s και Airbus A380s.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

O ΟΚΥπΥ έχει έτοιμο για πιθανό τρίτο κύμα

Έτοιμος, δηλώνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού, με την διαμόρφωση αναθεωρημένου σχεδίου ανάπτυξης περισσοτέρων κλινών...

Στις εταιρείες Loizou & Co και MAP Innovation ανέθεσε το ΚΕΒΕ την προώθηση των startups

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) ανέθεσε στις εταιρείες Loizou & Co and MAP Innovation την ανάπτυξη εκστρατείας συμμετοχικής χρηματοδότησης crowdfunding για κυπριακά...

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις συνεχείς επιθέσεις από αλληλέγγυους στον Δ. Κουφοντίνα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική αστυνομία μετά τις συνεχείς επιθέσεις από αλληλέγγυους στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας. Στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ...

Πέραν των 850.000 δικαιούχων εγγράφηκαν τους πρώτους 18 μήνες στο ΓεΣΥ

Πέραν των 850.000 δικαιούχων έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), σύμφωνα με τον απολογισμό πεπραγμένων για τους πρώτους 18 μήνες του...

Υπό κράτηση 50χρονος για κλοπή σκύλων

Υπόθεση κλοπής σκύλων, διερευνά η Αστυνομία Πάφου . Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπόθεση κλοπής κυνηγετικών σκύλων από την περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού καταγγέλθηκε από...

Σε υψηλό τριών ετών η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη κινήθηκε με ταχείς ρυθμούς τον Φεβρουάριο χάρη στην αύξηση της ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα του δημοσιεύθηκε σήμερα, αν και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!