23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 14:16

Υφ. Τουρισμού: Υπέρ του ανταγωνισμού μεταξύ πόλεων για «μια καλύτερη Κύπρο»

Οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι πόλεις στο νησί μας ανταγωνίζονται η μία την άλλη αφού με αυτό τον ανταγωνισμό θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Πετρολίνα η αρχιτεκτονική προσέγγιση του «Larnaka Land of Tomorrow», ο κ. Κουμής είπε πως «η Λάρνακα είναι μια πόλη που προσπαθεί να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά τουριστικά και για να το πετύχει πρέπει να έρθουν στη πόλη ακόμα πιο πολλά έργα».

Το συγκεκριμένο έργο, πρόσθεσε, «είναι πολύ μεγάλο και πολύ αξιόλογο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κινείται στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αειφόρου Ανάπτυξης που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και είναι ένα μήνυμα που πρέπει να συνεχίσει να απλώνεται παντού στην Κύπρο».

Ο κ. Κουμής αναφέρθηκε τόσο στη χρονική επέκταση του τουρισμού στην Κύπρο αλλά και στην χωρική επέκταση του. «Αυτή η χωρική επέκταση θα επιτευχθεί με έργα όπως αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα από τον Όμιλο Λευκαρίτη» είπε και πρόσθεσε πως «ο τουρισμός μέρα με τη μέρα παγκοσμίως αυξάνεται. Οι αφίξεις στη Κύπρο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, είχαμε μια τεράστια αύξηση την περίοδο 2014 – 2018 και για να συνεχίσουν να φτάνουν στο νησί μας περισσότεροι τουρίστες χρειαζόμαστε νέες τουριστικές και αξιόλογες τουριστικές περιοχές».

Εξέφρασε επίσης «ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι στο έργο συμπεριλαμβάνεται η Γαλάζια Ανάπτυξη, που περιλαμβάνεται στην Πράσινη Ανάπτυξη, δημιουργήθηκαν διαδρομές κουλτούρας, ενώ το έργο συνδέθηκε με την ιστορία της Λάρνακας».

Ο κ. Κουμής χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για το Υφυπουργείο Τουρισμού να συνδέεται το χθες με το σήμερα γιατί πρέπει να χτίσουμε στην ιστορία μας αφού μέσω αυτής μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες πρωτοβουλίες».

«Υπάρχει πρόθεση για δημιουργία ενός επιχειρηματικού κέντρου, κάτι που είναι επίσης σημαντικό γιατί δεν πρόκειται μόνο για ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη στη Λάρνακα αλλά και οι πολίτες και όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να το απολαμβάνουν» σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε επίσης ότι «συμμεριζόμαστε το όραμα του Ομίλου Λευκαρίτη για να κάνει τη Λάρνακα ίσως την καλύτερη πόλη της Κύπρου. Εμάς μας αρέσει να βλέπουμε τις πόλεις να ανταγωνίζονται η μία την άλλη γιατί στο τέλος της ημέρας θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο και θέλουμε να βλέπουμε τους προορισμούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Ικανοποίηση για την παρουσίαση του έργου εξέφρασε και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου η οποία ανέφερε πως «είναι ένα αισιόδοξο και υλοποιήσιμο έργο, που περιλαμβάνει τη φυσική επέκταση της Λάρνακας, εμπνευσμένο από τις ομορφιές και τη βιοποικιλότητα της Κύπρου. Αυτό όμως που ικανοποιεί το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι ότι συμβάλλει στην μετατροπή της Λάρνακας σε πράσινη Πόλη και είναι έργο που είναι πλήρως συμβατό με τους όρους της Πράσινης Ανάπτυξης και της Βιώσιμης Κινητικότητας».

Ανυπομονούμε, συνέχισε η κ. Παναγιώτου «να δούμε το έργο να υλοποιείται, το οποίο φαίνεται ότι θα αλλάξει όχι μόνο τη Λάρνακα προς το καλύτερο αλλά και την Κύπρο ολόκληρη».

Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Κωστάκης Λευκαρίτης, ανέφερε πως «οι Foster + Partners μαζί με τους συνεργάτες μας, έχουν μοιραστεί το όραμ και τις φιλοδοξίες μας έτσι ώστε το Land of Tomorrow να δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και την πόλη της Λάρνακας».

Ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ντίνος Λευκαρίτης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην «ιστορική» όπως τη χαρακτήρισε παρουσίαση και ανέφερε πως «το Land of Tomorrow θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την Λάρνακα αλλά και την Κύπρο, προσελκύοντας νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις από παντού. Αυτό είναι που αξίζει στην Λάρνακα, γι’ αυτό και έχουμε επενδύσει σε μια δυνατή ομάδα συνεργατών, για την υλοποίηση του κληροδοτήματός μας στις επόμενες γενιές».

 Ο Δήμαρχος Λάρνακας  Ανδρέας Βύρας εξέφρασε «ικανοποίησή για την υλοποίηση του έργου», ευχαρίστησε τον Όμιλο Πετρολίνα για την συγκεκριμένη ανάπτυξη και είπε πως «το Land of Tomorrow, ταυτίζεται απόλυτα με το όραμα του Δήμου για την ανάπτυξη της πόλης».

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου από τον Ben Scott, Senior Partner των Foster + Partners, ο οποίος εξήγησε ότι «κύρια πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του οράματος του Land of Tomorrow αποτέλεσε η πλούσια ιστορία της πόλης με τα κύρια στοιχεία που την ορίζουν. Φιλοδοξία μας για το masterplan του Land of Tomorrow είναι η δημιουργία μιας ανάπτυξης ορόσημο που θα αποτελεί προέκταση της πόλης διατηρώντας και ενισχύοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της».

Σημείωσε ακόμα ότι το έργο που θα υλοποιηθεί σε μια έκταση 400 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων «θα αποτελέσει κληροδότημα για τις επόμενες γενιές».

Ο γενικός σχεδιασμός του masterplan καθοδηγείται από την αυστηρή περιβαλλοντική και οικολογική προσέγγιση, τη βιωσιμότητα, την κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, την πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές, όπως και τη σύνδεση με τις γύρω περιοχές», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Βουλευτές, οι Δήμαρχοι Αραδίππου και Λιβαδιών, ο Κοινοτάρχης Ορόκλινης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι της ΕΤΑΠ Λάρνακας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: Πόσο κόστισε στις μεγάλες πολυεθνικές η έξοδος – Αστρονομικές ζημιές

Πάνω από 107 δισ. δολάρια έχει κοστίσει στις ξένες εταιρείες η έξοδος από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και αφορούν διαγραφές και απώλειες...

Το 2024 είναι χρονιά εκλογών για σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού – Deepfakes, ένα όπλο μαζικής εξαπάτησης;

Το 2024, εκτιμάται ότι περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα προσέλθει στις κάλπες. Αυτό αυξάνει τις ανησυχίες για πιθανή παραπληροφόρηση και απάτες,...

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή

Η Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορεί, καινοτομεί και εξελίσσει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Πιστή στη δέσμευσή της, σε υφιστάμενους και νέους πελάτες, για...

Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης

Στην προεκλογική «κούρσα» των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024 -ξανά- ο γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στο ΠΡΑΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Πηγή φωτογραφίας: ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ Η επίσημη ανακοίνωση...

Γιατί οι διεθνείς επενδυτές αγοράζουν ξανά χρέος στην Ευρώπη

Η έκδοση ομολόγων την Ευρώπη σημείωσε νέα ρεκόρ πέρυσι  αγγίζοντας ιστορικά υψηλά ή υψηλά πολλών ετών, ανάλογα με τη χώρα. Αυτό προκύπτει από την τελευταία...

ΠτΔ: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας

Η παγκύπρια επέκταση του Προγράμματος του Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς, μέσα από την τοποθέτηση κοινωνικών λειτουργών σε όλη την επικράτεια της χώρας, σηματοδοτεί ακόμη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!