24.8 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 11:17

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για μελέτη ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας με το ΤΕΠΑΚ, ο Δήμος Πάφου προχώρησε την Παρασκευή στην υπογραφή του συμβολαίου για την εκπόνηση μελέτης και επίβλεψης της ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο τεμάχιο γης που παραχώρησε ο Δήμος για τον σκοπό αυτό παρά την Εκκλησία Παναγίας Παντάνασσας.

Μιλώντας κατά την υπογραφή του συμβολαίου με την ανάδοχο εταιρεία Ε. Papachristou Architects LLC, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, τόνισε ότι για πρώτη φορά η πόλη και η επαρχία αποκτούν μια δημόσια Πανεπιστημιακή Σχολή «και μάλιστα μια Σχολή που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά και της οικονομίας της χώρας μας».

Σημείωσε ότι ο Δήμος Πάφου προσβλέπει στην αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε εντός του προσεχούς Μαρτίου να είναι έτοιμα τα σχέδια προκειμένου να προκηρυχθεί ο Διαγωνισμός και εντός Ιουνίου να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Σκοπός είναι οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες μέχρι τον Ιούλιο του 2023 για να αρχίσουν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πάφου προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των στόχων του «να καταστεί η Πάφος ένα σημαντικό κέντρο Ανώτατης Εκπαίδευσης περιφερειακού χαρακτήρα, με την λειτουργία στην πόλη μας των Σχολών του ΤΕΠΑΚ, του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, του Pafos Innovation Institute και του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου» και χαρακτήρισε το 2023 ως έτος-σταθμό, καθώς τη χρονιά αυτή αναμένεται να λειτουργήσουν στην πόλη όλες οι νέες Πανεπιστημιακές Σχολές.

Ο Αρχιτέκτονας μελετητής του έργου Ηρακλής Παπαχρίστου σημείωσε ότι το έργο που θα κατασκευαστεί, θα αποτελέσει «τοπόσημο για την πόλη» αφού πέρα από τη λειτουργικότητα και τη σύγχρονη αντίληψη στο σχεδιασμό θα χαρακτηρίζεται από αρχιτεκτονική καλαισθησία και αυθεντικότητα. Διαβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός θα προχωρήσει κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Στη τελετή της υπογραφής παρέστη επίσης ομάδα έξι αρχιτεκτόνων και μηχανικών του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος και έναν ακόμη Καθηγητή, η οποία βρίσκεται από χθες στην Πάφο για επιτόπια μελέτη του κτιριακού συγκροτήματος των Χαροπόμυλων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά σχέδια για τη φιλοξενία του Πανεπιστημίου αυτού στην πόλη.

Στην υπογραφή του συμβολαίου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Γιώργος Μάης, ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάφου, συντελεστές του έργου και αρμόδιοι λειτουργοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!