16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 0:37

Τουρισμός: Ο Αύγουστος θα κινηθεί όπως τον Ιούλιο

Στα ίδια περίπου επίπεδα με την Ιούλιο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο και αναμένεται να κλείσει ελαφρώς καλύτερα από τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Είπε επίσης ότι οι δυο βασικές τουριστικές αγορές από Ρωσία και Βρετανία έχουν αρχίσει να κινούνται, ενώ η Ρωσία συνεχίζει να ανεβαίνει.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων του υποβρύχιου Μουσείου MUSAN, το Σάββατο στην Αγία Νάπα, ο Σάββας Περδίος είπε πως ο Ιούνιος ήταν ο πρώτος μήνας που «φάνηκε λίγο φως στην άκρη του τούνελ». Κλείσαμε, είπε, περίπου στο 35% του 2019, με μια αυξητική τάση φαίνεται για τους επόμενους μήνες.

Είναι καλό να βλέπουμε αυτή την αύξηση, την ίδια ώρα όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, έχουμε ακόμη μεγάλο δρόμο να διανύσουμε. Ας μη ξεχνάμε ότι η χώρα μας παραμένει στην κατηγορία βαθύ κόκκινο, κάτι το οποίο δυσκολεύει την έλευση τουριστών, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε.

Στα θετικά, είπε, είναι το γεγονός ότι η Ρωσία συνεχίζει να ανεβαίνει. «Ήταν από την αρχή ο στυλοβάτης της φετινής καλοκαιρινής σεζόν» είπε ενώ παρατήρησε ότι έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες και οι Βρετανοί να έρχονται, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «δεν θα έχουμε τα οποιαδήποτε δυσάρεστα τις επόμενες εβδομάδες που να μας πάρουν και άλλο πίσω».

Ο Αύγουστος, ανέφερε ο κ. Περδίος, θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με την Ιούλιο και αναμένουμε να κλείσει ελαφρώς καλύτερα από τον Ιούνιο.

Είπε ακόμη ότι είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς προβλέψεις σε σχέση με το 2019 και σημείωσε την απαγόρευση ταξιδιών από το Ισραήλ προς Κύπρο.

Είπε εξάλλου ότι στην αρχή του καλοκαιριού «είχαμε πει ότι στόχος μας φέτος είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Πρέπει να πω ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, οι αριθμοί μας, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι, είναι ήδη καλύτεροι και φαίνεται ότι είμαστε σε καλύτερη τροχιά από πέρυσι και είναι πάρα πολύ σημαντικό να το πετύχουμε αυτό».

Εάν το επιτύχουμε, εξήγησε, «το 2022 θα είναι η αρχή της ανάκαμψης η οποία όπως έχουμε ξαναπεί θα χρειαστεί κάποια χρόνια ακόμα, με πλήρη ανάκαμψη μέχρι και το 2024».

«Εάν φέτος πάμε καλύτερα από πέρυσι και του χρόνου ξεκινήσει κανονικά η ανάκαμψη νομίζω ότι μπορούμε μέχρι το 2024 να πάμε πίσω στους αριθμούς που ξέραμε το 2019» δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Ερωτηθείς αν το safepass θα είναι αρνητικό στοιχείο για τους τουρίστες, ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε πως «θα είναι μια επιβάρυνση για τους τουρίστες» όμως εξέφρασε την ελπίδα «να μην είναι κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τους επόμενους μήνες».

Όσον αφορά την χρέωση των rapid test ο Σάββας Περδίος δήλωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία. «Εδώ και 18 μήνες προσφέρονται δωρεάν αυτά τα τεστ ανέφερε και είναι φυσιολογικό όπως και σε πολλές άλλες χώρες να έρθει μια μέρα που να πρέπει να χρεώνονται» είπε. Αναφέρθηκε στο πλαφόν που έχει μπει στην τιμή, λέγοντας πως είναι λογική η τιμή.

Σε ερώτηση αν υπήρχαν ακυρώσεις εξαιτίας του Safepass ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε πως «για αυτό το θέμα θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!