22.3 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 10:58

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του έργου Cross-Coastal-Net

Το ΕΒΕ Πάφου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την  Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα: “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSSCOASTALNET”, την Τετάρτη 07/06/2023 το απόγευμα, στην συνεδριακή αίθουσα του Coral Beach Hotel & Resort, στo Coral Bay στην Πέγεια.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου:  “Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού”  CROSS-COASTAL – NET, το οποίο υλοποιείται από εταιρικό σχήμα αποτελούμενο από το Επιμελητήριο Χανίων ως επικεφαλή εταίρο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου, τον Δήμο Κισσάμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίννιας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A EΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπροσώπων της τοπικής και επαρχιακής διοίκησης άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων & Οργανώσεων, αλλά και φορέων της κοινωνίας των πολιτών από την περιοχή του Ακάμα, επί των σκοπών και δράσεων του συγκεκριμένου έργου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο o Γραμματέας/Διευθυντής του ΕΒΕΠ κ. Μαρίνος Στυλιανού και ο Υπεύθυνος Λειτουργός σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Χατζηιωάννου οι οποίοι και κήρυξαν την έναρξη της εκδήλωσης. Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από εκπροσώπους των εταίρων του έργου τόσο  από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Παφου κ. Γεώργιο Μάη ενώ στη συνέχεια, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό το Μέλος του Δ.Σ & Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Χανίων κ. Δημήτρης Μουντάκης και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κισσάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης  ξεκίνησε με την παρουσίαση του αντικειμένου της εκδήλωσης από τον Γραμματέα/Διευθυντή του ΕΒΕΠ κ. Μαρίνο Στυλιανού και στη συνέχεια του προγράμματος μας ο Δρ. Ευάγγελος Κυριακού, ειδικός σε θέματα διαχείρισης Τουριστικών Προορισμών/ Υπεύθυνος Τουρισμού Δήμου Έδεσσας, παρουσίασε και ανέλυσε τις Σύγχρονες Αρχές Αειφόρου Διαχείρισης Παράκτιων Τουριστικών Προορισμών.

Η ενότητα αυτή ολοκληρώθηκε με έναν πρώτο κύκλο τοποθετήσεων των συμμετεχόντων οι οποίοι εξέφρασαν την θερμή τους υποστήριξη στο έργο καθώς πιστεύουν ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χερσονήσου του Ακάμα και της λιμνοθάλασσας του Μπάλου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε  με την παρουσίαση του έργου CROSS-COASTAL – NET (Σκοποί-Δράσεις), από τον κ. Στέφανο Χατζηιωάννου Λειτουργό του Επιμελητηρίου Πάφου.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και χρήσιμα συμπεράσματα υπό τον συντονισμό του κ. Μαρίνου Στυλιανού όπου εκφράστηκαν οι απόψεις ότι τόσο ο Ακάμας όσο και ο Μπάλος μπορούν να αποτελέσουν διεθνείς “πράσινους” τουριστικούς προορισμούς μέσα από την προστασία, αειφόρο διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού τους  πλούτου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών τοπικών παραγόντων, καθώς συμμετείχαν οι κ.κ Ηλίας Μυριάνθους Βουλευτής ΕΔΕΚ, ο Γενικός Οργανωτικός της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κος Μιχάλης Νικάνδρου, ο Κοινοτάρχης Ίνειας κος Γιάγκος Τσίβικος, Κοινοτάρχες της Ευρύτερης περιοχής Ακάμα , Μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕΠ καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά Λεμεσού: Άρχισαν με το πρώτο φως της μέρας οι ρίψεις νερού

Άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη βιομηχανική περιοχή...

Υπόθεση Θ.Νικολάου: Η ώρα της απόφασης για τα αίτια θανάτου

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί  στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού η απόφαση για την τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος...

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η αγορά πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται για μία ακόμα ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ενδείξεων για βελτίωση της οικονομίας στην Κίνα, αλλά και των ανησυχιών για την...

Η επιστροφή των Ελλήνων αγοραστών στο real estate – Ποιες περιοχές επιλέγουν

Τη σταδιακή στροφή των Ελλήνων στην αγορά των εξοχικών κατοικιών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ξένοι και ομογενείς κατείχαν τη «μερίδα του...

Ο οδικός χάρτης των επιτοκίων – Τι αναμένεται από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες

Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις οδήγησαν τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον πιο επιθετικό κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί από τα υψηλά...

Big Oil: Γιατί η πετρελαϊκή βιομηχανία μισεί τον Μπάιντεν

Επί ημερών του Τζο Μπάιντεν, η βιομηχανία υδρογονανθράκων  γνώρισε αναμφισβήτητα μεγάλη ακμή. Ωστόσο, οι Αμερικανοί πετρελαιάδες δεν βλέπουν με θετικό μάτι τον Αμερικανό πρόεδρο, ισχυριζόμενοι ότι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!