19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:55

Πληρότητες μέχρι 40% στα ξενοδοχεία της Λεμεσού

Με την πληρότητα των ξενοδοχείων της Λεμεσού να μην ξεπερνά το 40%, για τον Ιούνιο, οι ξενοδόχοι τις Λεμεσού βρίσκονται σε αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθεί η καλοκαιρινή περίοδος, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους.

Δεν είναι χρονιά που μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, αφού τα δεδομένα ανατρέπονται καθημερινά, είπε ο κ.Θεοχάρους, υπενθυμίζοντας την απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων και την καθυστέρηση στη συμπερίληψη της Κύπρου στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Μ.Βρετανία και τον επαναπρογραμματισμό πτήσεων από τη Ρωσία, που οδήγησε σε ακυρώσεις κρατήσεων.

«Η μόνη αγορά που έχει παρουσία, αλλά όχι στο μέγεθος που θα μπορούσε και ευελπιστούμε ότι υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης, είναι η ρωσική αγορά», ανέφερε και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες αφού ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Ρωσία δεν έχουν ακόμη δραστηριοποιηθεί.

Ωστόσο, υπέδειξε, αν δεν ξεκινήσουν οι ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία «θα έχουμε πρόβλημα», ενώ αβεβαιότητα υπάρχει και για την τουριστική αγορά από το Ισραήλ, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, ενώ η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή προϊδέαζε για αύξηση των κρατήσεων, «τελικά τα γεγονότα επισκίασαν την όποια θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να υπήρχε».

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για το κατά πόσο, τα δεδομένα θα επιτρέψουν τη συνέχιση της δραστηριοποίησης των ξενοδοχείων της Λεμεσού, μετά το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλο αριθμό εγχώριου τουρισμού.

Το συγκεκριμένο τριήμερο, συνέχισε, η πληρότητα μπορεί να φτάνει το 70%, ωστόσο από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά και αβέβαια και το δεδομένο για τον Ιούνιο είναι πως, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων της Λεμεσού δεν θα ξεπεράσει το 40% «και αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση».

Σε σχέση με την έναρξη κρουαζιέρων με βάση τη Λεμεσό και την άφιξη τουριστών προς το σκοπό αυτό, ο κ.Θεοχάρους δήλωσε ότι συνήθως τα άτομα αυτά διαμένουν 2 με 3 μέρες σε ξενοδοχεία, είτε πριν είτε και μετά την κρουαζιέρα, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον αριθμό τους. Σίγουρα όμως, υπογράμμισε, η έναρξη κρουαζιέρων από τη Λεμεσό και η άφιξη αυτών των τουριστών, είναι μια προοπτική στην οποίαν προσβλέπουν οι ξενοδόχοι της πόλης .

Όσον αφορά στον Ιούλιο, αν και νωρίς, όπως είπε, τα στοιχεία εμφανίζουν, μέχρι στιγμής, μια μέση πληρότητα της τάξης του 10%, ενώ στοιχεία για τον Αύγουστο δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά και κρατάμε ως το πιο ενθαρρυντικό, αυτή τη στιγμή, την καλή επιδημιολογική μας εικόνα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στους συμπολίτες μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε», συμπλήρωσε.

Πέραν αυτών, οι ξενοδόχοι φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού, αφού σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρους, παρατηρείται μια διστακτικότητα στην αγορά εργασίας.

Τέλος, τόνισε πως τα ξενοδοχεία έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα περιοριστικά διατάγματα, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα, σημειώνοντας δε ότι «η εφαρμογή τους έχει επιφέρει και ένα αυξημένο κόστος λειτουργίας στις ξενοδοχειακές μονάδες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!