22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 12:55

Επαφές στο Λονδίνο είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής

Επαφές με «στρατηγικούς συνεργάτες» της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού είχε αυτό το διήμερο στο Λονδίνο ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΚΥΠΕ, «στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν εν πρώτοις να  διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι ως προς τις αφίξεις από τη βρετανική αγορά και σε δεύτερο βαθμό να επιδιώξουμε ότι θα έχουμε μια καλή επίδοση κατά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο».

Κατά τις επαφές του με τους επαγγελματίες του τουρισμού στη βρετανική πρωτεύουσα έγινε επίσης μια πρώτη συζήτηση για το χειμώνα του ‘24 και για το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Ο κ. Κουμής εκτίμησε πως οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι αν όχι ελαφρώς αυξημένες, αντιστοίχως με το βαθμό αύξησης της διαθεσιμότητας των αεροπορικών θέσεων.

Για το συνολικό έτος η εκτίμηση με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα είναι ότι δε θα υπολείπεται του 2022, όταν οι αφίξεις από τη βρετανική αγορά ανήλθαν σε 1.212.000.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού στάθηκε πάντως ιδιαίτερα στην προσπάθεια αξιοποίησης του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. «Η έμφαση δίνεται στο πώς θα πετύχουμε το στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου», εξήγησε.

Παρατήρησε δε πως ο Νοέμβριος είναι πάντα ο πιο «δύσκολος» μήνας ως προς το στοίχημα περί επιμήκυνσης. «Παρόλα αυτά αρχίζουμε σιγά-σιγά να είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιες περιοχές θα έχουν ικανοποιητικό αριθμό αφίξεων».

«Μιλάμε τόσο για αφίξεις του λεγόμενου μαζικού τουρισμού, δηλαδή για επισκέπτες που θα έρθουν στην Κύπρο τους φθινοπωρινούς ή και τους χειμερινούς μήνες χωρίς να ζητούν κάποια εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά βεβαίως και για προσέλκυση αυτών που θέλουν τον εναλλακτικό τουρισμό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουμής σημείωσε πως για αυτούς τους μήνες οφείλει να γίνει ελκυστική ανάπτυξη και προώθηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. «Κοιτάζουμε ποια προϊόντα μπορούν να γίνουν η αιχμή του δόρατος για την επιμήκυνση της περιόδου, ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου που πρέπει να τονιστούν σε σύγκριση με τις άλλες χώρες που ανταγωνιζόμαστε για την ίδια περίοδο».

Ενδεικτικά, μεταξύ των μορφών εναλλακτικού τουρισμού που ήταν στην ατζέντα των επαφών του στο Λονδίνο, ο κ. Κουμής ανέφερε την ποδηλασία, την πεζοπορία και τον πολιτιστικό τουρισμό, δίχως ο σχεδιασμός να περιορίζεται σε αυτά.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και σε σχέση με τον αθλητικό τουρισμό για παράδειγμα, σε συνάρτηση πάντα με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη τα κενά που εντοπίζουν οι συνεργάτες μας. Οφείλουμε ως Υφυπουργείο Τουρισμού να ασχοληθούμε με τα κενά αυτά ώστε να ενισχύσουμε το προϊόν μας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αναμενόμενη τουριστική κίνηση από όλες τις αγορές συνολικά για το 2023, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι η αύξηση των αφίξεων κατά 5% με 10% σε σύγκριση με πέρυσι. «Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα το επιτύχουμε και βεβαίως δε θα σταματήσουμε λεπτό να εργαζόμαστε για επιδόσεις ακόμα καλύτερες», κατέληξε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προειδοποιεί το Ιράν το Ισραήλ: Επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα

Μήνυμα στο Ιράν ότι ήταν επιλογή του Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις και απειλή ότι «θα μπορούσε να είναι χειρότερα» έστειλαν ισραηλινοί αξιωματούχοι...

«Ενδείξεις» για κόμματα και υποψήφιους πίσω από παράνομες μετοικήσεις ψηφοφόρων-Οι «κόκκινοι» δήμοι και κοινότητες

Εντολή στις Επαρχιακές Διοικήσεις να καταγράψουν όλες τις στοιχειοθετημένες ή «ύποπτες» μετοικήσεις ψηφοφόρων ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου 2024, έδωσε ο...

Ανάλυση: Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση – Επιδιώκουν αποκλιμάκωση

Xαμηλούς τόνους τηρούν οι δύο πλευρές μετά το χτύπημα του Ισραήλ, σημειώνουν οι New York Times, σε μια στρατιωτική βάση στην ιρανική πόλη Ισφαχάν...

Χρηματιστήρια: Ψυχραιμία και ήπιες απώλειες, με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Όπως ήταν αναμενόμενο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με πτώση την Παρασκευή, αν και όχι με βουτιά, για την ώρα, μετά τις εξελίξεις στη Μέση...

ΥΠΑΜ: Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας της ΕΦ

Το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται καθημερινά, μεθοδικά και αθόρυβα, σε συνεργασία με την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας,...

Οδηγούσε με υπερδιπλάσια ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, θετικός σε ναρκοτεστ

Με ταχύτητα 106 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 50 χιλιομέτρων, σε κατοικημένη περιοχή στο Παραλίμνι οδηγούσε αυτοκίνητο νεαρός άνδρας ηλικίας 22 ετών, ο οποίος ανακόπηκε το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!