21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 12:41

Δυσαρέσκεια ξενοδόχων ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για μείωση ισχύος Cyprus Flight Pass

Τη δυσαρέσκεια των ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου προκάλεσε το μέτρο της κυβέρνησης για μείωση της ισχύος του Cyprus Flight Pass, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρο Τάκκα να αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας έστειλαν το μήνυμα ότι η ενέργεια αυτή θα μειώσει τις κρατήσεις πέραν του 20%.

Πρόσθεσε ότι «στο τελευταίο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας περιλήφθηκε μέτρο το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον τουρισμό. Συγκεκριμένα μειώθηκε σε επτά μέρες μόνο η ισχύς του Cyprus Flight Pass και όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε οι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test, το οποίο θα επιδεικνύει όταν του ζητηθεί».

Αυτό, συνέχισε, «είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αντικρίστηκε καθόλου καλά από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και περισσότερο από τους Ρώσους. Ουσιαστικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουμε μόνο τουρίστες από τη Ρωσία και μάλιστα μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, όπως η Biblio Globus και η Tui Russia, επικοινώνησαν μαζί μου και ανέφεραν πως με το συγκεκριμένο μέτρο η Κύπρος θα σταματήσει να δέχεται τουρίστες πέραν των επτά ημερών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τάκκας είπε πως «οι Ρώσοι τουρίστες δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν στην ταλαιπωρία και τα έξοδα μετά τις επτά μέρες να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test. Πολύ πιο εύκολα οι συγκεκριμένοι τουρίστες μπορούν να πάνε για διακοπές στην Αίγυπτο, η οποία ανοίγει πολύ σύντομα και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα η Κύπρος να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν επαρχίες της Ρωσίας απ΄όπου οι πτήσεις είναι κάθε δέκα μέρες, οι οποίες για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι πολύ συμφέρουσες και αποδοτικές επειδή εμείς θέλουμε τουρίστες που να έχουν περισσότερες διανυκτερεύσεις. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας μού ανέφεραν ότι θα πρέπει να αναμένουμε μια μείωση στις κρατήσεις, που θα ξεπεράσει το 20%».

Ταυτόχρονα ο κ. Τάκκας χαρακτήρισε «απερίσκεπτη και αψυχολόγητη την ενέργεια του Υπουργικού Συμβουλίου να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δεν προσφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα εκτός από ζημιά και έγινε για εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση του αισθήματος του κόσμου που δεν έχει εμβολιαστεί και διαμαρτύρονται. Εχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στον τουρισμό ειδικά τον Αύγουστο τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, ουσιαστικά «βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως ο ίδιος επικοινώνησε «με όλους τους αρμόδιους φορείς και εξήγησε πως το Cyprus Flight Pass θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης ισχύουν για ένα και δύο μήνες. Οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί η Κύπρος στην καρδιά του Αυγούστου, του κατ’ εξοχήν καλοκαιρινού μήνα, προέβη σε μια τέτοια ενέργεια».

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στα αεροδρόμια της Κύπρου, ο Δώρος Τάκκας είπε πως «αυτά είναι μηδαμινά» και κάλεσε όλους να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, που εκδίδονται καθημερινά για το συγκεκριμένο θέμα.

Κληθείς να αναφέρει τι ζητά ο κλάδος από την κυβέρνηση, απάντησε πως «εμείς διαμαρτυρόμαστε για το συγκεκριμένο θέμα και ζητούμε όπως επανέλθει η ισχύς του Cyprus Flight Pass, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες». Οπως είπε, “είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα τόσο με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο όσο και με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, οι οποίοι μου ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, δυστυχώς πέρασε η άποψη του Υπουργείου Υγείας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δημήτρης Κόκοτας: Υπέστη έμφραγμα – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά το έμφραγμα που υπέστη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, ο Δημήτρης Κόκοτας. Χθες το απόγευμα, ο γνωστός καλλιτέχνης...

Ένοχη η 35χρονη μητέρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Θα ασκήσει έφεση

Ομόφωνα ένοχη έκρινε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας την 35χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας  και για την δολοφονία της...

Αναλαμβάνει πρέσβης στο Λονδίνο ο Κυριάκος Κούρος

Στο Λονδίνο ως Πρέσβης της Κύπρου στη Βρετανία αναλαμβάνει καθήκοντα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κυριάκος Κούρος. Αποκλειστικές πληροφορίες του nomisma αναφέρουν...

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές – «Κεφάλι» Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, μια ψηφοφορία για την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι...

Διπλός σεισμός 5,7 και 4,3 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας – Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι

Δύο απανωτοί σεισμοί μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ηλείας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του...

Ο Γκουτέρες κάλεσε τον Τατάρ στη Νέα Υόρκη;

Για πρόσκληση από πλευράς Γκουτέρες προς τον Ερσίν Τατάρ κάνει λόγο ο τουρκοκυπριακός τύπος, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η συνάντηση αναμένεται να...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!